Tips Kuruskan Peha Dengan Cepat Macam Model

walaupun memilik berat badan yang ideal , tetapi masih ada masalah pada bahagian peha yang kelihatan besar. Peha besar bagi wanita adalah masalah besar, kerana sukar membeli seluar jeans mengikut saiz pinggang. Peha yang besar juga mencacatkan penampilan wanita.

tips kecilkan peha

Ikuti Tips Kuruskan Peha Dengan Cepat Macam Model supaya mudah nak shopping seluar selepas ini!

4 Faktor Utama Penyebab Peha Besar

4 faktor utama yang mempengaruhi saiz peha menjadi besar dan tidak seimbang dengan bentuk badan.

1. Terlalu Banyak Duduk

Terlalu banyak menghabiskan masa dengan duduk juga boleh memberi kesan yang ‘tidak cantik’ di bahagian peha. Kebanyakkan wanita yang seharian duduk tidak banyak bergerak cenderung mempunyai Peha yang besar. Ini kerana, apa bila dalam posisi duduk peha akan semakin mengembang.

Tidak banyak bersenam dan bergerak boleh menyebabkan peha semakin berisi. Jadi, apabila tidak bergerak atau bersenam ia akan membuatkan lebih banyak lemak terkumpul di bahagian tersebut malah membuatkan peha kamu mengelebih dan tidak pejal.

2. Posisi Tidur

tidur meringkuk

posisi tidur seperti diatas bagi sesetengah wanita adalah dalam keadaan paling selesa, namun begitu jika terlalu lama meringkuk akan memberi impak yang negatif pada tubuh badan seperti struktur tulang belakang menjadi bengkok, payudara kendur dan termasuklah bentuk peha akan turut mengembang.

3. Genetik

Cuba perhatikan bentuk badan ahli keluarga yang lain. Jika ibu atau kakak mengalami masalah yang sama itu tandanya kita mewarisi genatik peha besar. Ini menunjukan peluang untuk kamu miliki peha yang kurus agak tipis. Namun, jika di iringi dengan azam dan semangat yang kuat besar kemungkinan kita dapat kecapi apa yang di idamkan bukan?

4. Bentuk Tubuh

Jangan risau, memiliki peha yang besar tidak bermaksud memang gemuk dan mempunyai masalah dalam mengawal berat badan. Sebenarnya, bentuk badan juga menentukan saiz peha milik. Contoh bentuk badan seperti buah pear atau potongan A.

Pengambilan Suplemen Yang Betul Sangat Mebantu Bakar Lemak Di bahagian Peha

lemak di bawah peha itu adalah lemak lama yang degil. Antara cara yang paling bagus untuk kuruskan peha ialah seperti yang di cadangkan oleh pakar nutrisi Shaklee iaitu dengan memecahkan lemak dengan 2 produk lansingnya iaitu Lecithin dan Cinch Shake.

kecilkan peha dengan shaklee

Lecithin mampu memecahkan lemak dan kolestrol yang mana sebagai pembersih salur darah. Pengambilan lecithin untuk kuruskan peha, ianya membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid. Lecithin ini juga mampu melansingkan , kecilkan peha dan mana-mana anggota badan yang mengadungi lemak tepu.

Pengambilan dos lecithin yang dicadangkan mampu mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelansingan yang seimbang.

Pengambilan Cinch Shake adalah untuk membantu membina otot bagi menggantikan lemak yang telah terurai supaya bentuk peha lebih kemas tidak menggelebih. Cinch Shake ada 3 perisa yang sedap iaitu vanilla, coklat dan cafe latte.

Dengan pengambilan suplemen yang betul jika digabungkan dengan gaya hidup sihat akan mempercepatkan proses pengecilan peha. Jadi tanamkan azam dan jadikan senaman sebagai sebahagian dari rutin harian kita.

Senaman Kuruskan Peha

Jika wanita yang tugasnya hanya duduk sepanjang hari, gunakan masa 10 minit hingga 15 minit untuk melakukan aktiviti bersenam. Berikut adalah video cara senaman yang betul untuk kuruskan peha.

Keazaman yang tinggi disusuli dengan usaha yang gigih pasti membuahkan hasil yang manis. Telah ramai yang berjaya kenapa tidak anda! Selangkah lagi untuk memilik bentuk badan idaman. Hanya dihujung jari dapat memperolehi products ini! Apa tunggu lagi klik la..

klik-disini
ATAU
11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Shaklee ID: 1028182
 Call/Sms/Whatsapp: 017-4009734

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge