Petua Hilang Bengkak Susu, Semasa Berpantang

Article ini sangat berguna untuk ibu yang mengalami bengkak susu, baca Petua Hilang Bengkak Susu, Elak dari Demam Semasa Berpantang.

benkak susu

Bengkak susu terjadi apabila susu telah dihasilkan selepas melahirkan anak. Petanda baik, dimana susu melimpah ruah telah dihasilkan, namun begitu jika tidak dirawat ibu boleh demam. Hormon lacta active pada waktu malam, penghasilan susu yang banyak adalah sekitar tengah malam ke waktu subuh.

Bengkak-Susu-Tersumbat

saluran susu keluar tersumbat dan menyebabkan terjadinya bengkak susu

Tips kurangkan bengkak susu

Susukan bayi

Jika didapati payudara anda membengkak akibat penghasilan susu yang banyak anda perlu segera susukan bayi, kerana apabila bengkak susu terjadi kaedah mengepam susu tidak begitu berkesan mengeluarkan susu. Dapatkan Tips mengenai cara menyusu bayi anda.

Marmet

apabila terjadi bengkak susu, kawasan gelap puting (aurola) menjadi sedikit keras, jadi seeloknya picit dengan tangan (marmet) untuk keluarkan susu dibahagian itu, setelah kawasan aurola sedikit lembut, segera susukan bayi.

perah-susu-marmet

Tuam

kaedah ini saya pernah gunakan semasa masih di hospital, payudara mula membengkak, anak dah puas menyusu, sakit berdenyut-denyut bukan main lagi. Misi bagi pam untuk keluarkan susu, hanya beberapa titik sahaja, langsung tidak membantu. Mujurlah mak suruh tuam, terkial-kial cari idea pula. saya ambil plastik putih masukkan air suam ikat dan tuam, barulah susu meninik keluar dan boleh pam.

cerita tadi pengalaman masa terdesak ye, uolls bolehlah tuam dengan tuala suam. Lekap di kedua-dua payudara.

Mandi

Mandi dengan air suam, alirkan air suam dari atas dada. lakukan sehingga puting terangasang dan mengeluarkan susu.

Petua Tradisional

boleh juga menggunakan salah satu petua orang lama, namun tidak boleh terlalu kerap. bombang susu akan berkurangan dan terus terhenti.

i – Letak kubis dibahagian payudara, sifat kubis yang penyejuk boleh mengurangkan rasa sakit

bengkak susu

Letak Kobis di percayai membantu mengurangkan radang bengkak susu

ii- pegaga di capur dengan sedikit air lalu ditumbuk lumat, perah ambil airnya sapu sekeliling luar payudara.

 Petua moden mudah dan sangat berkesan

Ambil Lecithin 3biji dua kali sehari, Pakar penyusuan menyarankan pengambilan sebanyak 3,600-4,800mg Lecithin sehari untuk membantu melegakan susu tersumbat, bengkak susu beransur pulih. Ini adalah saranan daripada pakar penyusuan, boleh rujuk sumber : Lecithin treatment for recurrent plugged ducts

lecithin Shaklee

Harga: RM52.00 (180 capsules)

Bagaimana Lecithin bertindak?

Lecithin boleh berbuat demikian dengan mengurangkan kelikatan ( kelekitan ) susu dengan meningkatkan peratusan asid lemak politaktepu dalam susu. Lecithin adalah emulsifier ( digunakan untuk menyimpan lemak / minyak dan tersebar dalam penggantungan ) : molekul phospholipid (seperti lesitin ) mengandungi unsur-unsur hidrofobik dan hidrofilik ; bahagian hidrofobik mempunyai pertalian untuk lemak dan minyak, dan bahagian hidrofilik mempunyai pertalian untuk air.

Pengalaman seorang ibu menyusu bayi pramatang, Menyusu bayi pramatang adalah sangat mencabar. Apa yang dia buat dan berjaya menyusukan bayinya?

Semoga petua diatas dapat membentu ibu-ibu yang mengalami bengkak susu, Boleh dapatkan Lecithin untuk petua mudah dan cepat

Article Menarik Untuk Dibaca!

Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.
 Call/Sms/Whatsapp: 017-4009734
FanPage Facebook: D’vita Beauty

Tentu anda mahukan set bersalin yang betul-betul jimat dan berbaloi supaya tidak membazir dan selamat untuk ibu dan anak,Jadi tunggu apa lagi. Hanya perlukan satu tindakkan. Cepat klik dan order pilih ikut budget!

klik-disini

ATAU

11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge