Omega Guard dan lecithin Bakar Lemak


Assalamualaikum….

Harini saya nak shared bagaimana Omega guard dan lecithin bertindak sebagai ajen pembakar lemak dalam badan. Dan semestinya produk untuk kurus/menurunkan berat badan dengan menghapuskan lemak tepu!!

Kedua-dua supplement iaitu Omega Guard dan Lecithin dikategorikan sebagai pilihan untuk membakar lemak dalam set cadangan untuk menurunkan berat badan.

Namun, seringkali pengguna atau bakal pengguna bertanyakan soalan kepada saya:

  • Apa beza omega guard dan lecithin?
  • kenapa omega guard lebih mahal berbanding lecithin?
  • kenapa lecithin lambat untuk nampak kesan?
  • saya amalkan set turunkan berat badan, tapi berat tetap sama. Kenapa berat kawan-kawan yang lain turun?
  • perlu ke saya amalkan omega guard dan lecithin dalam masa yang sama?

Jom, baca info yang sangat berguna untuk yang nekad untuk turunkan berat badan secara selamat, hari ni kita pakat studi sikit apa perbezaan fungsi Omega Guard dan Lecithin. Fahami peranan dan fikirkan mana yang sesuai dengan anda.

tak kenal maka tak cinta…jom kita berkenalan dengan dua ajen pemusnah lemak jahat 🙂

Lecithin

Lecithin yang berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental.

Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi secara logiknya Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya ‘membakar’ lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.

Jadi, boleh kurus ke guna Lecithin ni? Terpulang. Kalau tiada lemak termendap, maka kuranglah lemak terkumpul. Customer saya ramai yang mengalami kekurangan berat, ada juga yang maintain sahaja tak turun- turun. So Lecithin bukan lah pembakar lemak. Ia adalah pengemulsi lemak. Kamu perlukan sesuatu untuk keluarkan lemak yang telah dicairkan, iaitu Herblax atau Alfalfa.Omega Guard
 Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Haa nampak tak macamana kalau Lecithin dan Omega digabungkan? Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak? Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. Maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku. Omega 3 berfungsi secara begini:

Menghalang pembentukkan lemak –> menambah metabolism –> bakar lemak

Ia juga berfungsi:

  • menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak.
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah – beri lebih tenaga utk bersenam.
  • Menambah kadar penghasilan serotonin – kimia otak yang buat kita rasa kenyang – so boleh control makan.

Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu bagaim berfungsi. jika anda BERMINAT untuk mengetahui atau memilik supplement HEBAT ini sila HUBUNGI KAMI: ORDER DISINI

ADD FB: Fuziah Idris (fuzy)
SID:1028182
LIKE Page: D’vita Beauty
PM/SMS/Whatsapp: 0174009734

Penghantaran sekitar Penang ( Kepala Batas, Bayan Lepas, Balik Pulau) dan kawasan berdekatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge