Makanan Pekatkan Air Mani Agar Isteri Cepat Hamil

Air mani yang cair menandakan Seorang lelaki mempunyai masalah dalam kesuburan, ramai yang mempunyai masalah ini mengambil masa yang lama untuk menghamilkan isteri. Suami juga perlu menitik beratkan dalam masalah kesuburan supaya usaha kedua-dua pihak lebih cepat mendapat hasil. Amalkan makanan pekatkan air mani agar isteri cepat hamil.

Back-Bicep

Oligozoospermia istilah kedoktoran untuk masalah air mani cair.  Air mani yang cairbermakna pihak suami mengalami bilangan sperma yang kurang kualiti, bahasa mudah mempunyai benih yang kurang sihat sama ada dari segi pergerakkan dalam air mani.

Bagaimana Air mani Cair?

Air mani yang cair bukanlah dianalisa dari segi air mani yang mudah keluar dari faraj selepas aktiviti sex. Oligozoospermia hanya boleh dikesan melalui ujian makmal.

pemeriksaan Oligozoospermia perlu dilakukan sebanyak dua kali atau lebih, ini kerana tidak adil atau dikhuatiri bacaan sample pertama tidak tepat dengan sekali ujian.

sperma yang kurang daripada 15 juta dalam 1ml dianggap rendah dan mengalami kecairan atau oligozoospermia.

7 Makanan Pekatkan Air Mani

makanan meningkatkan kesuburan lelaki

1. Makan makanan tambahan dan herba yang dapat membantu meningkatkan isipadu air mani dan bilangan sperma seperti madu dan extrak tongkat ali. Herba tongkat ali terbukti berkesan dalam meningkatkan hormon testosterone dan DHEA yang secara langsung dapat membantu memantapkan pundi serta kilang sperma.

2. Telur ayam kampung – Dalam telur ayam kampung terdapat zat besi, kalori, protein, retinol, thiamin, karbohidrat, vitamin E, omega-3, lemak, vitamin D, vitamin C, lecithin dan betakaroten. Biasanya telur ayam kampung dimakan bersama dengan madu lebah asli untuk menambahkan khasiatnya.

3. Kekacang juga membantu meningkatkan sperma. kacangan termasuk dalam sumber omega-3 yang baik untuk diamalkan. Selain melindungi jantung, ternyata kacang, terutama walnut, bermanfaat menyihatkan sperma. Kandungan asam lemak dalam walnut, semacam kacang kenari, memberi positif pada perkembangan sperma. Dalam kajian, lelaki yang mengamalkan walnut selama 12 minggu mengalami peningkatan kekuatan, pergerakan, serta bentuk sperma yang positif.

4. Makan makanan yang boleh membantu meningkatkan kualiti dan bilangan air mani. Antaranya adalah sayur asparagus, bawang merah, bawang putih, brokoli, buah pisang dan tiram.

5. Makanan yang kaya dengan zink dapat memantapkan kilang sperma.

6.Ambil buah-buahan yang kaya dengan vitamin C. Vitamin C boleh membantu badan anda untuk hasilkan lebih banyak sperma.

7. Pengambilan Suplemen tambahan untuk memberi nutrisi secukupnya.

Bagaimana Suplemen Membantu Untuk Kesuburan Lelaki?

Secara lazimnya makanan yang dicadangkan untuk kesihatan dalam lelaki adalah makanan yang kaca dengan Controls , vita E dan omega 3. Jadi untuk memastikan pemakanan kita betul dalam diet seharian serta memudahkan kerja pengambilan suplemen adalah sangat di galakkan.

vitamin kesuburan lelaki

1. CoQ-Trol Plus

Sedia maklum apabila meningkat usia, penghasilan CoQ10 dalam tubuh akan menjadi semakin berkurangan. Oleh itu, tubuh Manusia akan kurang efektif untuk melindungi sel sperma dari rosak akibat serangan radikal bebas.

Hal ini akan menurunkan kualiti serta mobiliti sperma sekaligus menurunkan tahap kesuburan.

Seperti yang anda maklum, semakin meningkat usia, pengeluaran CoQ10 dalam tubuh menjadi lambat, menjadikan tubuh kurang berkesan untuk melindungi sperma daripada kerosakan oksidatif.
Beberapa kajian yang dilakukan mendapati, bahawa pegambilan supplemen dengan CoQ10 dapat meningkatkan kualiti, aktiviti dan tumpuan sperma dengan meningkatkan perlindungan antioksidan.

2. Omega Guard Shaklee

Omega Guard turut disarankan kepada golongan lelaki memandangkan mereka juga berisiko menghidap penyakit jantung, darah tinggi dan stroke. Khasiat yang terkandung dalam omega berupaya mencegah pelbagai penyakit yang berkaitan dengan sistem kardiovaskular.

Satu hidangan omega guard membekalkan 990mg asid lemak omega 3 yang terkandung di dalam Omega Guard Shaklee.

3. Vita E Complex

Vitamin E merupakan sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat di samping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan keimunan. Bagi lelaki vitamin E memberi kebaikan dalam mencegah kanser prostat.

Satu kapsul gel lembut Vitamin E membekalkan 400IU vitamin E daripada sumber semulajadi dan 10mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti Vitamin E.

Semoga dengan sedikit usaha dan ikhtiar untuk sihat secara semulajadi membuahkan hasil. Shaklee merupakan vitamin yang menggunakan bahan organic 100%, jadi sangat selamat dan berkesan.

4.Vivix

Tingkatkan Kesuburan Isteri Dan Suami Agar Cepat Hamil Dengan Vivix

Apa yang penting untuk kita tahu, ialah kenali apa itu vivix. Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah “Oxidative Damage”.

Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.

Bagi suami yang merokok tahap kesuburan adalah jauh lebih rendah berbanding mereka yang tidak merokok. Vivix juga mampu membantu perokok tegar untuk mengurangkan ketagihan atau terus berhenti merokok.

 

Article Menarik Untuk Dibaca!

Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.
Jadi tunggu apa lagi! Hanya selangkah lagi untuk mendapatkan vitamin yang anda perlukan segera, klik untuk membuat pesanan. Produk akan sampai dihadapan rumah!

klik-disini

ATAU

11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

8 comments for “Makanan Pekatkan Air Mani Agar Isteri Cepat Hamil

  1. May 21, 2015 at 5:33 PM

    Ramai suami yang ego tak nak buat test air mani.. lepas tu nanti salahkan isteri kalau takde zuriat. Kalau dah cek semua, dah tahu masalah, boleh cuba rawatan apa yang patut kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge