Cara Turunkan Suhu Anak Demam Cepat Dan Berkesan Tanpa Ubat

Anak demam secara tiba-tiba dan apa yang ibu bapa perlu lakukan? Ikut cara saya turunkan suhu anak demam secara tradisional dan moden tanpa “dadah” supaya antibody anak makin kuat.

demam (1)

Bayi di bawah umur 2 tahun tidak digalakkan mengambil sembarangan ubat – ubatan kecuali dengan nasihat doktor. Jadi sebolehnya elakan sewenang-wenangnya memberi ubat kepada bayi anda. Banyak cara untuk menurunkan suhu anak demam.

Petua tradisional

Biasanya cara ini selalu juga guna, kalau berada di rumah mak/mertua di kampung senang la. Bahan-bahan berada di sekitar rumah.

  1. Daun Bunga Raya
  2. Alovera/Lidah Buaya
  3. Daun Melur
  4. Asam Jawa
daun bunga raya

Turunkan Suhu Badan Anak secara Tradisional

Boleh guna salah satu bahan diatas campur dengan air dan ramas. Seterusnya air tadi di jerlum (basahkan) kepala anak supaya membantu suhu turun. InshaAllah mujarab dan menjadi guna petua orang lama ni. Namun jika tiada bahan-bahan ini bagaimana? ikuti petua moden ya!

Petua Moden

kes apabila tiada bahan-bahan diatas, ye la duduk bandar rumah apartment/flat mana nak dapat daun-daun (kecuali asam jawa). Memang buntu kalau fikirkan nak dapat bahan-bahan diatas,tambahan kalau tengah-tengah malam. Apa yang saya guna mudah sahaja, senang simpan dan sudah tentu tahan lama.

1. Basic H

Paling mujarab saya jerlum kepala anak-anak saya dengan Basic H. Dah banyak kali anak sulong saya yang berusia dua tahun lebih demam, suhu meningkat tinggi di tengah malam. Nak suapkan ubat macam nak berperang, sangat susah makan ubat. Dia hanya izinkan saya basahkan kepala. Caranya mudah, titiskan beberapa titik dalam bekas berisi air dan air tu jerlum je dan boleh juga basahkan tuala kecil dengan air tadi letakkan di kepala. Basahkan badan dengan air. Dengan izinNya mujarabnya anak saya demam sehari je esok tu dah baik.

Petua tambahan: sebelum guna air basic H ni saya bacakan Al-fatihah 3x tiup pada air dan mohon kepada Allah supaya suhu turun dan demam cepat pulih (Doa ibu paling Mujarab)

basic h2

Basic H2

 Basic H2 – Pencuci serbaguna

Adakah selamat menggunakan “pencuci” di badan/kulit anak? Apa yang istimewanya Basic H adalah bahan yang digunakan adalah 100% semulajadi dan tidak berbahaya.

Basic-H-

Basic H2 selamat

Bagi saya, sangat yakin dengan kegunaan Basic H2 dalam kehidupan harian saya. Berkesan dalam 1001 kegunaan. setiap rumah saya syorkan mempunyai 1 botol. Sangat berguna untuk di saat kecemasan.

Testimonial Basic H 2 turunkan suhu anak demam

basic h 2

BAsic H 2 turunkan suhu anak demam

basic h 2

Basic H 2 rawat anak demam panas

Sebagai ibubapa kita kena bersedia dari segala kemungkinan, dari aspek kesihatan anak sudah tentu wajib dititik beratkan. Satu botol saya guna setahun pun belum habis sebabnya Basic H 2 adalah Cecair pekat! boleh campur dengan 48 gelen air.

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

HARGA ISTIMEWA JIMAT 15 – 20% DAN MENDAPAT
KEISTIMEWAAN KEAHLIAN SEUMUR HIDUP
daftar-sekarang1
untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya:
Call/Sms/Whatsapp: 017-4009734
FanPage Facebook: D’vita Beauty
khidmat nasihat percuma untuk pelanggan saya sahaja.
Pengedar Shaklee No.1 Pulau Pinang
penghantaran sekitar Pulau Pinang: Balik Pulau, Bayan Lepas dan Kepala Batas.
pos keseluruh Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge