Cara Berkesan Bantu Suami Berhenti Merokok!?

Merokok sudah sedia maklum, tiada satu faedah yang baik pun nak senaraikan. Tapi masih ramai terjebak dalam masalah ketagihan merokok. Nak berhenti merokok ni bukan mudah bagi perokok tegar. Fuhh! bagaimana Cara Berkesan Bantu Suami Berhenti Merokok!? secara diam dan tanpa paksaan.

Woman stubbing out cigarette

Woman stubbing out cigarette

Bila dah jadi perokok tegar biar pun pembaziran berpuluh ribuan ringgit atau mahu pun harga rokok naik mereka sanggup tanpa ada rasa sedikit kesal. Majlis Fatwa telah mengatakan Merokok hukumnya HARAM. Kita isteri ini bukan fikir nak jimat sangatkan, yang paling penting kesihatan suami, bukan itu sahaja orang sekeliling pun turut terjejas bila berdamping dengan perokok.

Peranan Seorang Isteri yang Sayangkan Suami

Jika suami juga berhasrat untuk berhenti merokok itu adalah bonus, kerana perokok tegar perlu tanam niat dan berusaha gigih bagi menjayakan misi bebas rokok! ketagihan terhadap rokok yang mengandungi bahan kimia dalam tembakau seperti tar dan nikotin menyebakan mereka terasa “rindu” dan sukar meninggalkan tabiat ini.

Jika mereka agak sukar untuk meninggalkan tabiat merokok ini ada beberapa cara isteri boleh lakukan tanpa Suami menyedari

1. Berdoa

Sesungguhnya hati manusia ini di pegang oleh Pencipt-NYA. Langkah pertama kita sebagai isteri banyakkan berdoa supaya terbuka pintu hati suami untuk berhenti merokok. Semoga Allah sedarkan mereka tentang bahayanya merokok kepada isteri dan anak-anak. Jika mereka merokok di sekeliling kita, kita boleh di kategorikan sebagai golongan teraniaya – Doa di makbulkan Oleh Allah SWT.

2. Senaraikan Keburukan Merokok

Seribu satu keburukan yang boleh kita senaraikan kepada suami, tambahan bagi yang sedang berusaha mendapatkan zuriat. Merokok adalah salah satu perkara perlu dielakkan daripada 10 Perkara Perlu Elak Jika Mahu Cepat Hamil. Merokok boleh mengakibatkan kanser dan kecacatan pada bayi yang dikandung isteri. Banyak masalah orang lain turut juga terlibat.

3. Memberi Kata-kata Manis

kata-kata manis ini adalah seperti pujian jika suami dapat memulakan langkah pertama atau dapat mengurangkan rokok pada hari tersebut. Pujian juga dapat memberi kesedaran dan bukan paksaan untuk terus berhenti sengan drastik.

4. Beri suplemen Untuk Tidak ketagih Rokok

Individual yang telah lama terjebak dengan rokok, telah ketagih terhadap Nikotin. ketagihan terhadap nikotin adalah lebih teruk dari Alkohol dan dadah kokain. Jadi bagaimana untuk membersihkan diri mereka terhadap ketagihan itu?

Suplemen yang dimaksudkan ialah VIVIX shaklee yang telah terbukti dapat mengurangkan rasa ketagihan rokok sekaligus dalam tidak sedar dapat membantu mereka berhenti merokok.

Saksikan testimonial Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya dengan VIVIX shaklee. Lelaki ini telah berjaya!

Bagaimana Vivix Shaklee memulihkan DNA seorang perokok tegar?

Secara ringkasnya, Vivix Shaklee bertindak dengan cara memulihkan semula struktur DNA dan seterusnya membantu menghasilkan sel-sel yang lebih sihat. Sel-sel yang telah rosak akan dibaiki. Jika anda seorang perokok yang mengidap kanser, vivix membantu membaiki sel-sel kanser ini dengan cara membaiki struktur DNA sel tersebut.

Testimonial Berhenti Rokok Dengan Tonik Ajaib

Tonik Ajaib sudah semestinya VIVIX shaklee.

suami berhenti merokok testimoni vivix berhenti merokok 2 vivix bantu suami berhenti merokok

Mereka telah berjaya membantu suami yang tercinta berhenti merokok! sangat berbaloi jika nak dibandingkan dengan pelaburan duit terhadap rokok dan telah mengancam orang sekeliling dalam bahaya. Selain berjaya behenti merokok Vivix juga akan memberi manfaat lain.

Article Menarik:

Bertindak bijak dengan mendapatkan nutrisi lengkap untuk tubuh badan kita dan orang tersayang supaya dalam menjamin kesihatan berpanjangan! hanya selangkah untuk mendapatkan vitamin yang bagus! Boleh dapatkan secara online:

klik-disini

ATAU

Beli dua botol vivix melayakkan anda untuk mendapatkan keahlian Shaklee percuma. Hubungi saya seperti maklumat dibawah untuk mendapatkan keistimewaan lain.

11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

 

3 comments for “Cara Berkesan Bantu Suami Berhenti Merokok!?

  1. September 11, 2018 at 5:50 AM

    Alhamdulillah suami saya dah berhenti merokok. Hati kena kental nak mengadap suami yang merokok ni, busuk sangat bau nya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge