5 Vitamin Merawat Masalah Jerawat Dari Dalam

Dalam article sebelum ini membincangkan 10 petua merawat jerawat di kalangan remaja secara semulajadi. kali ini adalah sambungan itu, iaitu 5 Vitamin Merawat Masalah Jerawat Dari Dalam.

5 Vitamin merawat masalah jerawat dari dalam

5 Vitamin merawat masalah jerawat dari dalam

Memiliki kulit wajah yang cantik adalah dambaan setiap wanita, Kulit wajah yang cantik perlu dijaga dan di rawat dari dalam untuk mengelakkan kulit menjadi rosak dan sukar dirawat!

Video Ini menceritakan 7 tahun sengsara akibat kulit wajah dipenuhi Jerawat kronik. Kini Sudah bebas Jerawat, Apa yang wanita ini lakukan?

5 Jenis Vitamin untuk merawat Masalah Jerawat dari dalam adalah vitamin A, Vitamin B, vitamin C, Zink dan protein. Boleh amalkan vitamin E untuk proses penyembuhan parut akibat jerawat.

Kenapa 5 Vitamin Ini Penting Untuk Bebas Jerawat?

  1. Vitamin A – adalah penting untuk kesihatan kulit untuk mengurangkan penghasilan sebum (liang tersumbat pada wajah dapat diatasi)
  2. Vitamin B – Vitamin B5 bertanggungjawab untuk menghasilkan enzim yang membantu memetabolismekan minyak kulit. Vitamin B6 untuk keseimbangan hormon didalam badan. oleh kerana ketidak seimbangan hormon di sebahagian kulit pipi boleh menjadi salah satu punca jerawat.
  3. vitamin C – adalah penting untuk sistem tubuh badan iaitu untuk meningkatkan imunisasi. vitamin C juga penting untuk pembentukkan kologen.
  4. Zink – penyembuhan daripada masalah jerawat, dan pembaikkan radang kulit. zink membantu penyembuhan luka dengan cepat.
  5. Protein – ialah makanan sel. Sel yang mati akan diganti dengan yang baru daripada pengambilan protein harian. Pengambilan protein yang cekup dapat mengantikan kulit mati dengan lebih cepat sekaligus membuatkan kulit lebih segar dan bermaya.

Sumber Makanan Yang mempunyai vitamin A, B, C, Zink dan Protein.

  • Vitamin A – Makanan yang kaya akan vitamin A antara lain iaitu ubi jalar, bayam hijau, kobis, aprikot, buah labu, paprika, dan cabai merah.
  • Vitamin B – Makanan yang kaya akan vitamin B antara lain iaitu daging ikan, seafood, telur, dan produk susu. Jenis makanan yang khususnya kaya asid folik adalah sayuran hijau, daging unggas, serta jus jeruk dan jeruk bali.
  • Vitamin C – buah buahan seperti Oren sunkist, Limau kasturi, strawberi, jambu batu, sayuran seperti brokoli dan sayuran berdaun gelap.
  • zink – makan seperti daging merah, makanan laut oister, asparagus, badam, kuning telur dan avokado.

namun begitu sumber vitamin yang berada di dalam makanan mudah termusnah dengan penyediaan makanan ketika memasak. Haba yang tinggi memusnahkan vitamin dalam sumber makanan. Jadi adalah lebih baik untuk memastikan pengambilan nutrisi lengkap melalui suplemen.

Bagaimana Suplemen Shaklee Dapat membantu?

bebas jerawat dengan vitamin Shaklee

Lebih mudah dengan pengambilan vitamin Shaklee yang terbukti berkesan dan selamat. Vitamin Shaklee adalah vitamin semulajadi bukan daripada vitamin sintetik.

Testimonial Bebas Masalah Jerawat dengan Vitamin Shaklee

testi-set-kecantikan-kulit-esp_vite_vitc_bcom

Bebas-jerawat-dengan-Shaklee2

Buat pilihan bijak untuk mendapat kesan optimum, jangan biarkan masalah Kulit wajah akan bertambah kronik dan meninggalkan kesan seumur hidup. Jerawat yang terlalu banyak akan membuatkan kita terasa sangat kurang keyakinan.

Kini pilihan di hujung jari je, selangkah lagi boleh mendapatkan Set Bebas Jerawat Shaklee.

ATAU

11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

1 comment for “5 Vitamin Merawat Masalah Jerawat Dari Dalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge