5 Sebab Kenapa Pilih Bercuti Di Bangkok Bukan Jepun!

Merancang untuk bercuti pada tahun hadapan dan tidak perlu mengeluarkan modal! semua ditaja khas duit poket pun dapat! Mimpi ke? terbuka kepada semua SID shaklee dapat peluang ni, Apa yang penting!!! kerjasama. Selain itu kita kena tahu 10 Sebab Kenapa Pilih Bercuti Di Bangkok Bukan Jepun?

holiday at bangkok

Bangkok menjadi pilihan percutian!

Makan angin atau bercuti bertaraf lima bintang tak perlu fikir penginapan makanan duit shopping pun dapat! semua SID shaklee mendapat peluang keemasan ini, fuhhhh!! bayar RM69.00 untuk jadi ahli, tak pasal-pasal layak dapat trip PERCUMA!

5 Sebab Kenapa Pilih Bercuti Di Bangkok Bukan Jepun!

Bangkok sudah memadai jika nak dibandingkan dengan Jepun, Budaya hidup di Bangkok lebih kepelbagaian, jadi destinasi bercuti di Bangkok dalam keadaan ekonomi dunia adalah paling tepat. kalau segalanya percuma lagi la sukakan? kenapa Bangkok?

1. Syurga Membeli belah

Tempat strategik yang dipilih untuk “reward leaders” dalam shaklee. Di bawa ke tempat shopping. Memang sesuai sangatlah dan tak perlu risau sebab duit poket diberi okey! seronoknya.

2. Syurga Makanan

Selain pusat membeli belah Bangkok juga terkenal dengan variasi makanan yang lazat! Terbayang makanan siam Original hanya di Bangkok. kecur air liur duk menaip ni…sedang berimiginasi. Bagi yang muslim tak perlu risau sebab trip shaklee akan dipastikan makanan itu disediakan suci dan halal!

3. Banyak Tempat Bersejarah

Selain sejarah dalam negara, diberi peluang untuk meneroka negara jiran mengenai tempat bersejarah. Terdapat bangunan dan wat yang cantik dari segi seni bina mereka. Pengunjung ke Thailand biasanya membuat lawatan balik hari ke Bangkok untuk melihat Jambatan Sungai Kwai yang terkenal, terletak di Kanchanaburi di barat Thailand. Lebih daripada 16,000 tahanan perang tentera bersekutu dan 100,000 buruh paksa Asia mati semasa pembinaan ‘Landasan Kereta Api Maut’ tentera Jepun. Selain jambatan, terdapat dua buah muzium perang, sebuah memorial dan perkuburan perang di Kanchanaburi.

4. Dalam aliran penuh

Mempunyai terusan yang panjang dan cantik, terutamanya berkeadaab=n bersih yang pasti memukau pandangan pelancong. Cuba jelajah (terusan) Thonburi khlong menaiki bot panjang berwarna terang. Anda boleh mengintai sekilas kehidupan harian; melihat kanak-kanak terjun tiruk dalam air yang keruh, wanita berniaga dari bot mereka dan lelaki tempatan memancing.

5. Ikon Kebudayaan

Bangkok mempunyai pelbagai ikon kebudayaan untuk pengunjung terokai. Luangkan hari anda menikmati mural, seni bina, patung, dekorasi dan taman yang dijaga rapi di Istana Besar atau kunjungi kuil Wat Phra Kaew untuk melihat Buddha Zamrud yang terkenal. Berbaloi jika anda membuat perjalanan balik hari ke Ayutthaya, ibu negara dari tahun 1350 ke 1767, untuk menerokai runtuhan yang banyak dan melihat kepada Buddha di atas pokok yang terkenal. Ayutthaya juga mempunyai sebuah kem gajah tempat pengunjung boleh memberi makan atau menunggang gajah.

Peluang depan mata untuk direbut, jauh perjalanan luas permandangan. Hanya kepada mereka yang betul-betul inginkan.

11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

1 comment for “5 Sebab Kenapa Pilih Bercuti Di Bangkok Bukan Jepun!

  1. October 16, 2015 at 7:21 PM

    Bangkok mempunyai ikon kebudayaan yer…Bagus nie…perlu gapai impian supaya dapay sampai ke Bangkok.
    Farah recently posted…Tips Ringkas Persiapan Bercuti atau Travel ke Luar NegaraMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge