Susah Kurus Selepas Bersalin, Takut Nak Hamil Lagi?

Masalah yang dihadapi oleh ramai wanita adalah Sukar untuk kembali kurus selepas bersalin. Ada yang berusaha sehingga 3 tahun lamanya untuk kembalikan Berat semasa anak dara tetiba hamil lagi. Hal ini menjadi kebimbangan kepada wanita yang kembali hamil setelah bersusah payah menjalani rawatan dan diet semata-mata nak cantik dihadapan suami.

kurus selepas bersalin

Tips mudah untuk kurus selepas bersalin

 

Ada juga wanita setelah melahirkan anak menjadi malu dengan teman-teman, nak muat naik gambar di media sosial pun fikir sepuluh kali. Lebih Merisaukan wanita apabila suami mula bersuara “anak sorang, tapi dah macam anak tujuh ” Apakah maksud disebalik sindiran suami? Amaran tahap bahaya ni.

Hebat Puan salwa Berjaya turunkan berat badan 20kg! Amazing sungguh. Bermurah hati berkongsi tips beliau.

Sungguh teruja bukan? mendengar pengalaman beliau, mudahnya turun 20kg selepas bersalin. Semoga Video ini menjadi sumber inspirasi semua wanita yang berazam ingin kembali seperti diawal perkahwinan.

5 Tips Mudah Kembali Lansing Selepas Bersalin

Jika ingin menjadi seperti puan Salwa kenalah berdisiplin semasa berpantang dan seterusnya Amalkan 5 tips mudah ini.

Tips #1:
Menyusukan Bayi sepenuh

Dimana hanya berikan susu ibu sepenuhnya selama 6bulan tanpa campur dengan susu formula. khasiat susu ibu tiada tandingan walaupun dengan titisan emas. Bukan sahaja baik untuk bayi malah Ibu yang menyusu akan mendapat kesan sampingan lain seperti rahim cepat kecut. Ibu menyusu juga menggunakan 500 kalori setiap hari, ibarat joging 2 pusingan padang. Menarik bukan? tak perlu susah payah keluar rumah. Dalam berpantang pon boleh hilang 500 kalori sehari.

Tips #2:
Minum air secukupnya

Air yang diperlukan setiap orang tidak sama. Nisbah air yang diperlukan berkadaran dengan berat semasa seseorang. Setiap 25kg berat memerlukan 1 liter air. Jika selepas berpantang berat masih lagi 75kg jadi air yang di perlukan adalah 3 liter dalam sehari. MITOS: minum air banyak akan memudaratkan wanita berpantang. Jangan minum 1 liter sekaligus, minum secara berjadual supaya perut tidak buncit air.

Tips #3:
Amalkan makan makanan tinggi serat, buah dan sayuran

Sudah sedia maklum, serat, buah dan sayuran adalah menu utama dalam diet seharian kita, kerana membantu dalam masalah pembentungan, terutamanya ketika berpantang. tetapi semsa berpantang sedikit terbatas dalam pengambilan sayur dan buah-buahan. Nutrisi yang diperlukan turut juga terbatas, jadi ikuti tips seterusnya.

Tips #4:
Wajib ambil Sarapan pagi.

Jangan elak untuk sarapan pagi, kerana pengambilan sarapan setiap pagi akan membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam badan kita. Apabila kadar metabolisme meningkat, pembakaran tenaga akan berlaku lebih cepat dan lebih banyak kalori akan dibakar. Ramai yang salah, kononya tidak ambil sarapan kerana diet. Selepas itu apabila tiba waktu makan tengah hari nafsu Jin menguasai diri.

Tips #5:
Amalkan Pengambilan Suplemen Shaklee

Pengambilan Suplemen shaklee yang konsistant dapat membantu memberikan nutrisi yang seimbang bagi ibu berpantang dan khusunya ibu menyusu. Pengambilan suplemen diteruskan walaupun sudah habis berpantang amat digalakkan, kerana mampu memberi kesan sampingan selain dari kurus susu ibu melimpah ruah, nak kurus tetapi kulit makin cantik. Suami pun tergoda 🙂

Puan Khadeeja ini serik nak beranak lagi. Elakkan pengalaman Bersalin dan berpantang menjadi igauan mimpi buruk setiap hari.

Article menarik:

Apa yang boleh saya kongsi sepanjang mengamalkan set shaklee ini adalah:

  • saya berasa amat segar dan aktif,
  • luka jahitan sembuh dalam masa seminggu,
  • Muka segar, tidak pucat. Diakui oleh jiran yang datang melawat
  • Dapat menguruskan anak sulong (1tahun 6bulan)
  • Mudah di amalkan
  • Susu Badan Melimpah (Alhamdulillah) anak cepat kenyang/puas menyusu
  • BERAT badan cepat turun
  • Pembuangan najis yang lancar! tidak sembelit
  • kulit Ibu dan anak cantik
  • Boleh di amalkan dari hari pertama sejurus melahirkan anak.
  • yang penting Ibu kurus seperti sebelum mengandung!

Tentu anda mahukan set bersalin yang betul-betul jimat dan berbaloi supaya tidak membazir dan selamat untuk ibu dan anak,Jadi tunggu apa lagi. Hanya perlukan satu tindakkan. Cepat klik dan order pilih ikut budget!

Untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya, Jangan Malu ye, Saya sedia membantu, nak sangat bantu semua.
 Call/Sms/Whatsapp: 017-4009734
FanPage Facebook: D’vita Beauty

Tentu anda mahukan set bersalin yang betul-betul jimat dan berbaloi supaya tidak membazir dan selamat untuk ibu dan anak,Jadi tunggu apa lagi. Hanya perlukan satu tindakkan. Cepat klik dan order pilih ikut budget!

klik-disini

ATAU

11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

2 comments for “Susah Kurus Selepas Bersalin, Takut Nak Hamil Lagi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge