Sperma Tidak Sihat Punca Tiada Persenyawaan Berlaku, Suami Wajib Tahu

Article saya mengenai Ovum tidak matang mendapat sambutan hangat oleh ramai wanita yang mempunyai masalah itu. Syukur juga kerana dengan izin-Nya telah berjaya membantu ramai yang sedang berusaha memiliki anak kandung.

Ramai yang bertanggapan hanya isteri adalah punca utama ikhtiar memiliki cahaya mata gagal. Ketahuilah ada segelintir lelaki mempunya masalah Sperma Tidak Sihat. Teruskan Sperma Tidak Normal Tidak Boleh Menembusi Ovum, Tiada Persenyawaan Berlaku.

 cara atasi air mani cair

Setiap 10 pasangan yang sudah berkahwin, satu pasangan pasti mengalami masalah ketidaksuburan.

Namun, masyarakat sering menuding jari kepada wanita atau isteri apabila memperkatakan soal kemandulan atau penyebab tiada zuriat walhal peratus punca ketidaksuburan lelaki dan perempuan adalah sama banyak.

Penyelaras Pusat Kesuburan Konsep, Vivian Tan, berkata:

lelaki hanya perlu menjalani ujian air mani, sedangkan si isteri terpaksa melalui beberapa pemeriksaan iaitu ujian keseimbangan hormon, imbasan ultra-bunyi bagi memastikan rahim dan saluran tiub fallopia tidak bermasalah dan tiada ketumbuhan, endometriosis atau fibroid serta pemeriksaan kualiti telur (masalah ovum tidak matang).

Bagaimana Sperma Tidak Sihat

Malangnya, tidak ramai lelaki sanggup merendahkan keegoan kerana bimbang jika disahkan masalah kesuburan berpunca daripada suami akan menjatuhkan maruah.

 • Sperma yang dihasilkan tidak cukup,
 • Sperma tidak berkualiti
 • Sperma yang abnormal atau yang cacat.

sperma-normal-dan-tidak-normal

Terang Dr. Muhilan, bilangan sperma yang normal adalah 60 juta setiap sentimeter padu dan mereka yang mengeluarkan kurang daripada 20 juta sperma disahkan mempunyai masalah kesuburan.

Kekurangan jumlah sperma itu akan mengurangkan peluang persenyawaan dan kehamilan. Sperma yang terlalu sedikit dihasilkan dinamakan oligospermia manakala masalah ketiadaan sperma pula digelar azoospermia.

Penyakit seperti perkembangan beguk selepas akil baligh boleh merosakkan sel-sel yang menghasilkan sperma begitu juga penyakit lain seperti demam yang terlalu panas dan jangkitan pada testis.

Selain masalah genetik seperti kecacatan genetik sejak lahir iaitu mempunyai satu testis sahaja, faktor luar juga mempengaruhi jumlah dan kualiti sperma.

Antaranya memakai pakaian terutamanya seluar dalam yang ketat kerana jumlah sperma akan jatuh jika testis berada dalam keadaan panas.

“Ramai yang tidak tahu dengan selalu meletakkan komputer riba di riba turut mengurangkan sperma kerana haba yang dihasilkan.

“Pengambilan dadah seperti kokain turut mengurangkan produksi sperma.

“Selain itu, ada ubat-ubatan yang mengganggu pengeluaran sperma seperti ubat darah tinggi iaitu calcium channel blocker dan ubat kulat,” ujarnya.

Bagi kes sperma cacat, walaupun persenyawaan berlaku, badan wanita akan secara semulajadi menggugurkannya. Sperma cacat penyebab keguguran.

Hormon Suami Punca Sperma tidak sihat

Wanita sering dikatakan mempunyai masalah tidak subur berpunca daripada gangguan hormon, begitu juga dengan lelaki.

Jika hormon pembebasan Gonadotropin (GnRH) yang dibebaskan daripada kelenjar pitutuari yang berada di bahagian kepala tidak mencukupi, ia tidak dapat merangsang testis menghasilkan sperma dan matang.

Ujar Dr. Muhilan, gangguan pada hormon sering berlaku bagi mereka yang mengambil steroid dalam jangka masa panjang. Penggunaan steroid berpanjangan akan menyebabkan testosteron tidak dapat dihasilkan lalu membuatkan testis mengecut.

Jika rawatan radiasi dan kimoterapi pernah dilakukan pada bahagian otak, ia turut mengganggu hormon lelaki. Selain itu, ada yang mengalami masalah hormon sejak lahir lagi.

Adakah Masih Ada Peluang Untuk Hamilkan Isteri?

Masih ada peluang cerah untuk mendapat cahaya mata, ada dua kaedah yang sering digunakan jika suami mempunyai masalah ini.

 1. Intracytoplasmic Sperm Injection (ICSI) / IVF dimana dengan menggunakan kaedah cucuk sperma kedalam ovum menggunakan jarum khas, untuk proses persenyawaan sperma dan ovum. Procedure ini dilakukan oleh doktor pakar dan semestinya memerlukan kos yang agak tinggi.icsi-male-infertility-sperm
 2. Tanpa rawatan yang tinggi iaitu dengan pengambilan suplemen-suplemen untuk membantu sperma menjadi Sihat dan Pekatkan Air Mani. telah terbukti dengan mengamalkan anti oksidan, Zinc dan selenium dapat memperbaiki sperma yang cacat.

Bagaimana Suplemen Shaklee Dapat Membantu?

Lazimnya masalah kesuburan lelaki juga dikaitkan dengan dengan mereka yang merokok atau walaupun tidak merokok di kelilingi kawan-kawan yang merokok. Seperti yang kita tahu merokok tidak memberi satu faedah pun.

#vivix ❤❤❤❤ . Bagaimana Vivix memperbaiki masalah #KESUBURAN ? . Apa yang penting untuk anda tahu, ialah kenali apa itu vivix. #Vivixshaklee mempunyai kandungan #Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage". Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya. Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada #oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal. . Kesimpulannya, Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan. . #ZincComplex ❤❤❤❤❤❤❤❤ . Paling mudah anda hanya perlu mengambil #suplemen Zink Complex Shaklee. 1 biji #Zink Complex Shaklee memberikan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian). . Zink membantu #lelaki dari meningkatkan #nafsu #seks. Juga perlu untuk penghasilan #sperma. Masalah jumlah air #mani menurun dan tahap #testosteron yang rendah juga dapat dielakkan. . #vitaminE ❤❤❤❤❤❤ . Sekarang, kajian terhadap vitamin E membuktikan ia bertindak sebagai pelindung dan meningkatkan kesihatan sel tubuh. Setiap bahagian badan kita terhasil dari berjuta sel yang membentuk tisu dan organ-organ seperti pembiakan, sperma dan lain-lain. . Kajian lain pula membuktikan #Vitamin E mempertingkat kesihatan dan kualiti sperma. Pergerakan sperma, peratus sperma hidup dan peratus daripada #spermatozoa normal, semuanya meningkat dengan penambahan vitamin E. . INFO LANJUT WWW.TIPSKESUBURAN.COM . Ig @pengedar_shaklee_fuzy . 017.400.9734 . postage setiap hari keseluruh #Malaysia. . #setkesuburansuami #men #kesuburanisteri

Vivix dan Vita E Suplemen anti-oksidan serta Zinc complex

 1. Vivix memperbaiki masalah kesuburan

  Apa yang penting untuk anda tahu, ialah kenali apa itu vivix. Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah “Oxidative Damage”. Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.

  Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang ‘dilindungi’ ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

  Kesimpulannya, Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

 2. Zinc Complex Paling mudah anda hanya perlu mengambil suplemen Zink Complex Shaklee. 1 biji Zink Complex Shaklee memberikan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian).Zink membantu lelaki dari meningkatkan nafsu seks. Juga perlu untuk penghasilan sperma. Masalah jumlah air mani menurun dan tahap testosteron yang rendah juga dapat dielakkan.
 3. vitamin E Sekarang, kajian terhadap vitamin E membuktikan ia bertindak sebagai pelindung dan meningkatkan kesihatan sel tubuh. Setiap bahagian badan kita terhasil dari berjuta sel yang membentuk tisu dan organ-organ seperti pembiakan, sperma dan lain-lain.

  Kajian lain pula membuktikan Vitamin E mempertingkat kesihatan dan kualiti sperma. Pergerakan sperma, peratus sperma hidup dan peratus daripada #spermatozoa normal, semuanya meningkat dengan penambahan vitamin E.

Testimonials berjaya Hamil dengan VIVIX

Tingkatkan Kesuburan Isteri Dan Suami Agar Cepat Hamil Dengan Vivix

Cepat Hamil Dengan Vivix

testimoni vivix

vivix untuk kesuburan suami isteri

 

berjaya hamil dengan vivix

 

Ikhtiar tingkatkan peluang mendapatkan cahaya mata dengan vivix shaklee semoga membantu Tubuh badan sihat dari dalam. Cara nak dapatkan mudah sahaja. Hanya selangkah lagi untuk mendapatkan Vivix serta suplemen shaklee, apa tunggu lagi, cepat-cepat hubungi saya pengedar sah shaklee. Nak Special offer dengan pembelian VIVIX boleh hubungi saya.

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge