Set Bersalin Terbaik, Elak Ibu jadi Zombi Semasa berpantang

Ibu yang pentingkan kesihatan selepas penat mengandung selama +/- 40 minggu dan bertarung nyawa semasa proses kelahiran sudah tentu mahukan yang terbaik untuk kembali pulih macam sebelum hamil. Sangat penting untuk kembali bertenaga untuk menguruskan diri sendiri dan bayi. Tambahan pula bagi mereka yang kena uruskan anak-anak yang lain. kadang isteri berpantang tapi isteri tetap kena urus suami.

kalau tak cukup tenaga nak urus bayi yang sedang membiasakan dengan dunia baru berjaga diwaktu malam, siang nak urus anak-anak lain lagi tak ke jadi zombi??

Letih berpantang

Letih berpantang boleh buat ibu jadi zombi

Kelemahan Set Berpantang Yang pernah saya Guna

Al kisah anak pertama saya ambil set berpantang “XX”. Banyak barang dari luaran je, hanya ada pil jamu untuk dalaman. Lecehnya kalau anak ada kuning (jaundis) tak boleh terus ambil, kena berpantang dari makan/minum herba. kita nak cepat sembuh mestilah nak yang boleh makan sejurus lepas bersalin dan tidak memberi effect sekiranya anak ada kuning.

Makanya dalam Set itu tidak digunakan habis. sebabnya tempel, sapu param semua tu bila kering menghasilkan debu yang mebuatkan tempat tidur saya dan anak berhabuk. Kena bersihkan selalu. Al maklumlah dah orang selalu datang ziarah, lagi pun tidak baik untuk bayi. Banyak kerja pula satu hal kena kibas, vacum segala. Nasib baik berpantang dengan mak, tapi kesian la mak bukan muda nak buat kerja lain lagi banyak. Jamu sangat Panas dan minuman herba pahit. Rugi rasanya rm300.++ guna tak habis.

untuk kegunaan dalaman

  1. Teh herba
  2. Pil selepas bersalin 1
  3. Pil selepas bersalin 2

Untuk kegunaan luaran

  1. Herba pembersih wanita
  2. Herba mandian
  3. Campuran Peramping Perut (Tapel)
  4. Campuran Penghangat (Param)
  5. Campuran Penenang (Pilis)
  6. Minyak Urutan Herba
  7. Minyak Bayi
  8. bengkung

Saya guna tidak habis, Pil dalam bentuk herba tak makan sebab tak tahan panas. Teh Herba tak dapat nak minum, sungguh tidak enak untuk tekak saya.Pembaziran sungguh, OK! sekian untuk review set bersalin tersebut

Tips Memilih Set Berpantang

  • Tidak Membazir – Boleh diambil walaupun anak ada jaundis, maknanya baik untuk ibu dan sudah semestinya selamat untuk bayi. Untuk anak kedua Alhamdulillah tidak sedikit pun berlaku pembaziran. Ini kerana saya ambil dari mengandung, berpantang dan seterusnya menyusu. sejenis makanan tambahan yang memberi manfaat dalam pelbagai aspek. Saya sangat-sangat la teruja dan recommended untuk semua wanita yang ingin yang terbaik untuk diri sendiri dan anak. saya sudah rasa kehebatannya jadi eloklah saya kongsikan.
  • Harga Berbaloi – berbaloi dengan jumlah quantity dan harga, walaupun tempoh berpantang hanya 44hari namun kehidupan mendatang nak urus anak-nak, pergi kerja, urusan rumah tangga semua memerlukan tenaga yang banyak, jadi pilih la set bersalin yang memberi manfaat yg optimum.
  • Senang simpan – supaya mudah dibawa kemana-mana, untuk sentiasa mendapat nutrisi yang diperlukan.
  • cari testimonial pengguna – supaya anda beli yang terbaik untuk diri nilai wang anda akan lebih bermakna seperti:
  1. Memberi tenaga yang cepat – ibu perlu pulih segera untuk memikul tangungjawab, ada sesetengah wanita perlu berulang alik ke hospital kerana bayi ada masalah selepas bersalin dan terpaksa ditahan wad. sudah sedia maklum berpantang tidak boleh ambil banyak jenis makanan, jadi bagai mana nak dapatkan tenaga segera? maka ibu kena ambil makanan tambahan.
  2. Luka cepat sembuh – pergerakkan yang terlampau akan sedikit sebanyak mempengaruhi luka lambat pulih. jadi bagai mana nak bantu luka cepat sembuh? pastikan mengambil zinc dalam permakanan seharian.
  3. Tidak panas – seperti pengambilan jamu
  4. Susu melimpah ruah dan berkhasiat
  5. yang penting ibu ceria sihat dan elak jadi zombi!
gambar hiasan - kalau ibu stress agaknya begini la rupanya. Pucat, kusut dan jangan sampai meroyan!

gambar hiasan – kalau ibu stress agaknya begini la rupanya. Pucat, kusut dan jangan sampai meroyan!

Jom tonton pengalaman Puan Khadeeja Hasmad yang serik nak beranak sebab azab berpantang.

Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

Ibu Muda Ini Serik Nak Beranak Lagi Sbb Seksa Pantang. Apa Yg Buat Dia Berubah? from iReach HD on Vimeo.

Set Bersalin Terbaik adalah vitamin Shaklee

berpantang terbaik

set berpantang terbaik

Apa yang boleh saya kongsi sepanjang mengamalkan set shaklee ini adalah:

  • saya berasa amat segar dan aktif,
  • luka jahitan sembuh dalam masa seminggu,
  • Muka segar, tidak pucat. Diakui oleh jiran yang datang melawat
  • Dapat menguruskan anak sulong (1tahun 6bulan)
  • Mudah di amalkan
  • Susu Badan Melimpah (Alhamdulillah) anak cepat kenyang/puas menyusu
  • BERAT badan cepat turun
  • Pembuangan najis yang lancar! tidak sembelit
  • kulit Ibu dan anak cantik
  • Boleh di amalkan dari hari pertama sejurus melahirkan anak.

4 Vitamin asas Untuk berpantang

  1. Vitalea – multivitamin yang melengkapkan nutrisi ibu ketika berpantang (banyak makanan yang perlu dielak supaya luka cepat sembuh) kemudian dapat disalurkan kepada bayi melalui susu ibu.
  2. Zinc komplex – Sembuhkan luka dengan cepat
  3. Vita c – membantu penyerapan vitamin lain dengan baik, dan sembuh luka cepat di mana vita c membantu pembentukkan kolagen.
  4. B complex – menukar makanan kepada tenaga, vitamin ini bagus untuk mengelakkan ibu dalam keadaan stress (elak jai zombi hehe)

Banyakkan Susu

  1. Esp – sumber protein untuk pekatkan susu, bayi cepat kenyang
  2. Alfalfa – herba yang memberi 1001 manfaat kepada wanita berpantang selain agen banyakkan susu.
  3. Ostematrix – sumber calcium untuk ana dan bayi, apa yang menriknya dengan pengambilan ostematrix ketika berpantang dapat mengelakkan sembelit.

Turunkan berat Badan

  1. Lecithin – Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain. Ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke,heart disease serta arteri yg mengeras
  2. Omega guard – Seperti yang anda maklum, pengambilan omega guard ketika hamil adalah untuk membekalkan EPA dan DHA untuk perkembangan otak bayi anda. Pengambilan ketika tempoh berpantang bukan sahaja mampu membekalkan EPA  & DHA malah memberi bonus kedua buat anda omega bertindak sebagai agen pembakar lemak.  Dalam tempoh inilah ibu boleh kurangkan berat badan kembali ke bentuk asal.

Tentu anda mahukan set bersalin yang betul-betul jimat dan berbaloi supaya tidak membazir dan selamat untuk ibu dan anak,Jadi tunggu apa lagi. Hanya perlukan satu tindakkan. Cepat klik dan order

klik-disini 

ATAU

HARGA ISTIMEWA JIMAT 15 – 20% DAN MENDAPAT
KEISTIMEWAAN KEAHLIAN SEUMUR HIDUP. DAFTAR AHLI UNTUK MAKAN SENDIRI
PENJIMATAN INI MEMBERI LEBIH NILAI KEPADA WANG ANDA!
daftar-sekarang1
untuk info lanjut dan konsultasi PERCUMA hubungi saya:
Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.
Call/Sms/Whatsapp: 017-4009734
FanPage Facebook: D’vita Beauty
khidmat nasihat percuma untuk pelanggan saya sahaja.
Pengedar Shaklee No.1 Pulau Pinang
penghantaran sekitar Pulau Pinang: Balik Pulau, Bayan Lepas dan Kepala Batas.
pos keseluruh Malaysia

5 comments for “Set Bersalin Terbaik, Elak Ibu jadi Zombi Semasa berpantang

  1. February 10, 2015 at 9:07 AM

    huhuhu..ank sulong memang mcm zombi pun, letih sgt smpi jalan pun terhuyung hayang..Alhamdulillah ank kedua lebih cergas sejak hamil..nice sharing!!
    maz jamal recently posted…Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Hamil Cegah Bongkok Sebelum UsiaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge