Rawatan Pesakit PCOS Berjaya Mengandung

Adakah wanita yang menghidap PCOS tidak boleh mengandung? Persoalan ini kerap kali diajukan kepada tipskesuburan.com.  Jawapan bagi persoalan ini adalah selagi masih ada rahim peluang untuk hamil adalah tinggi. Salah satu punca sukar hamil adalah berpunca daripada PCOS. Jangan risau ada cara Rawatan Pesakit PCOS Berjaya Mengandung.

Rawatan Untuk Pesakit PCOS

Jadi untuk wanita yang mengalami permasalahan kesuburan perlu menjalani rawatan dan berusaha untuk memastikan masalah ini dapat diatasi.

Apa itu PCOS?

PCOS (Sindrom Ovari Berpolisistik) merupakan salah satu masalah kesuburan dan kesihatan wanita. Juga dikenali sebagai Stein-Leventhal Syndrome.

Setiap wanita dilahirkan dengan mempunyai sepasang ovari yang bertindak sebagai organ pembiakan utama. Fungsinya ialah mengeluarkan sel telur (ovum) pada waktu subur. Pada masa yang sama, ia turut menghasilkan hormon-hormon tertentu seperti estrogen dan progesteron.

PCOS merupakan suatu keadaan di mana ovari membengkak disebabkan oleh ovum terperangkap di dalamnya dan tidak berkemampuan untuk menetas pada waktu subur.
Apabila keadaan seperti ini berlaku, lama-kelamaan ovari akan membengkak dan akhirnya menimbulkan pelbagai jenis masalah kesihatan.

Kajian Terhadap Pesakit PCOS

  • Kajian menunjukkan 90% wanita yang mengalami haid tidak teratur mengalami PCOS dan 30% yang tidak mengalami haid langsung didapati mengidap PCOS.
  • PCOS terjadi kepada wanita antara umur 20-30 tahun
  • Bukan penyakit keturunan atau mengikut kaum, boleh terjadi kepada sesiapa sahaja.
  • Polycystic ovarian disease atau PCOS adalah satu keadaan penyakit system reproduksi dimana berlaku ketidakseimbangan hormon dalam badan yang memberi kesan terhadap kitaran haid dan ovulasi.
  • Dikatakan 6-10% wanita mengalami PCOS.
  • Punca PCOS masih belum diketahui sepenuhnya dan penyelidikan sedang dijalankan untuk mengetahui sebab ia terjadi.
  • Antara tanda utama PCOS termasuklah tiada ovulasi, ovari yang bengkak yang mengandungi cyst-cyst kecil didalamnya dan berat badan yang berlebihan.
  • PCOS terjadi kebanyakkan pada wanita pada usia 20-30 tidak mengira kaum dan budaya.
  • Mengalami gejala atau simtom yang berbeza diantara satu sama lain yang kadang-kadang membuatkan diagnos secara klinikal menjadi sukar untuk dibuat.
  • Ada juga yang mempunyai simtom yang terlalu ringan seperti jerawat kecil ada juga yang mempunyai simtom yang lebih teruk seperti tumbuh bulu berlebihan pada muka dan keguguran rambut.

Persoalanya Pcos boleh mengandung atau tidak?

Wanita yang mempunyai Rahim masih berpeluang untuk mengandung, termasuklah wanita yang disahkan PCOS. Masih ada peluang cerah, ini telah terbukti dengan Diet dan cara hidup sihat dan mengamalkan suplemen mampu memberi peluang.

Telah terbukti dengan mengamalkan vivix dan vitamin kesuburan Shaklee dapat membantu wanita PCOS untuk menjadi wanita sempurna.

“Saya ada PCOS dan Cyst, sebab tulah saya susah nak dapat baby dan period saya tak teratur. Alhamdulillah, selepas tiga bulan amalkan vivix dan suplemen asas yang lain saya mula period dengan teratur.
Masa mula period tu, memang “hitam” darahnya, selepas tu dah ok, period pun best je. Sekarang Alhamdulillah dah rasa macam wanita sempurna yang lain, sebab dah tanda bila period hihi, dulu pernah sampai enam bulan tak period”

Rasa bersalah pulak bila tak kongsi mengenai produk promo bulan ni iaitu—–> VIVIX!
.
Vivix ni antara supplement Shaklee yang jadi fav nana forever and ever.. Sebabnya of course Vivix dah banyak beri kesan pada kesihatan nana dan keluarga..
.
Buat diri nana sendiri, seperti semua sedia maklum, nana sendiri sudah berkahwin hampir 3 tahun tetapi belum dikurniakan zuriat.. Dan nana diberi satu tips oleh seorang rakan dalam Shaklee untuk amalkan Vivix secara konsisten dengan dose tertentu untuk tujuan memperbaiki sel tubuh badan supaya bila sel badan sihat, organ sihat (rahim sihat) dan seterusnya InshaAllah mudah untuk conceive..
.
Dan Alhamdulillah, setelah beberapa lama amalkan Vivix secara konsisten, akhirnya sampai juga rezeki kami suami isteri..
.
Thats why untuk customer nana yang sedang cuba untuk hamil, nana sentiasa kongsikan akan kebaikan Vivix ini untuk kesuburan..
.
Kerana ianya bertindak untuk memperbaiki sel dan DNA badan kita.. Bila sel sihat, organ pun sihat.. Dan InshaAllah lebih tinggi peluang untuk hamil..
.
Bagi nana, iktiar dengan Vivix jauh lebih murah berbanding rawatan kesuburan seperti IUI, IVF dan sebagainya..
.
Biarlah kita usaha yang terbaik untuk mendapat zuriat sebagai tanda kita sendiri bersedia menerima tanggungjawab dan amanah Allah ini.. .
Untuk mereka yang masih menanti kehadiran zuriat, cubalah ikhtiar dengan Vivix.. InshaAllah dengan izin Allah, tak lama lagi anda juga bakal terima khabar gembira ini.. InshaAllah aminnn..

Artikel Menarik:

Asid Folik Dalam B complex Shaklee Membantu Kesuburan

Makanan Mematangkan Ovum Untuk Cepat Mengandung

Cara Berkesan Bantu Suami Berhenti Merokok!?

Bagaimana Nak dapatkan VIVIX dan Suplemen Shaklee?

Rasanya rugi jika tak mencuba produk hebat dari Shaklee. Harganya jauh lebih murah daripada rawatan kesuburan di hospital. Harga tak akan menjadi masalah jika nak dibandingkan dengan hasilnya nanti, penyeri hidup dan pengikat kasih sayang. Telah ramai yang berjaya hamil dengan mengamalkan vivix dan suplemen kesuburan lain.

cara nak dapatkan mudah sahaja. Hanya selangkah lagi untuk mendapatkan Vivix shaklee, apa tunggu lagi, cepat-cepat hubungi saya pengedar sah shaklee. Nak Special offer dengan pembelian VIVIX boleh hubungi saya.

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge