SET BERPANTANG

Assalamualaiku dan salam sejahtera… Malam ni saya nak berkonsi set berpantang lengkap atau COMBO SET UNTUK IBU…

PERHATIAN UNTUK SUAMI!!!!!
PASTIKAN YANG TERBAIK UNTUK ISTERI & BAYI ANDA…
SHAKLEE 100% BAHAN SEMULAJADI TIDAK MENGANDUNGI BAHAN SINTETIK DAN PEWARNA TIRUAN SELAMAT UNTUK ORANG YG TERSAYANG….

Setelah lebih kurang 40 minggu IBU mengandung kini sudah pun SELAMAT melahirkan ZURIAT … tempoh berpantang adalah proses pemulihan setelah bertarung NYAWA untuk melahirkan ZURIAT, makanya dengan SUPPLEMENT SHAKLEE akan memberi dan mengembalikan tenaga kepada IBU untuk terus berjuang menjaga dan menyusu..

Set Bersalin/Berpantang Shaklee telah terbukti selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi. Set ini boleh dimakan sejurus selepas bersalin kerana ianya adalah vitamin 100 % semulajadi. Tidak memudaratkan malah memberikan kesihatan dan nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi. Tidak perlu risau tentang bayi yang JAUNDIS/DEMAM KUNING. 

SUPPLEMENT SET BERPANTANG

1. Sustained Release Vita C plus
2. B complex
3. Zinc Complex
4. Vita Lea
SUPPLEMENT SET MENYUSU

5. ESP
6. Alfalfa

SUPPLEMENT SET SLIMMING7. Lecithin /
8. Omega Guard




KHASIAT VITAMIN UNTUK IBU BERPANTANG

Vita-Lea
* Ibu yang sedang berpantang di galakkan mengambil VITA LEA kerana semasa dalam tempoh berpantang banyak makanan yang tidak boleh dimakan,jadi tenaga IBU akan berkurang.
* Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yang seimbang dan berkhasiat bagi menggantikan semula darah yang hilang.
* Mengandungi zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah,untuk IBU yang menghadapi HB rendah memang disarankan untuk mengambil VITA LEA.
* Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
* Untuk IBU yang menyusukan bayi,pengambilan zat besi adalah sangat penting.
* Vita lea tidak boleh di ambil dengan minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.

B Complex
* Membantu menstabilkan hormon badan kita
* Jika kurang B complex boleh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
* Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
* Menukarkan makanan kepada tenaga

Zinc Complex
* Ibu2 yang tidak makan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yang tepat kepada makanan tersebut.
* Galian yang sangat penting dlm membantu proses pemulihan luka.
* Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
* Pengambilan zink bagi ibu yang menyusu akan membantu anak yang disusukan membesar dengan baik.
* Mengurangkan masalah rambut gugur
* Membantu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

Vitamin C
* Berkonsepkan pelepasan masa.
* Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.
* Vita c sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
* Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.
* Memperbaiki tisu sel yg rosak semasa bersalin….

KHASIAT VITAMIN UNTUK IBU MENYUSU
 
MENYUSU BAYI peluang yang tidak sepatutnya kita sia-siakan..kerana khasiat SUSU IBU adalah SUSU yang terbaik tiada tandingannya…SUBHANALLAH ciptaan ALLAH… Cuma IBU yang mengalami SUSU yang kurang boleh mengambil SET MENYUSU untuk menghasilkan SUSU yang banyak dan berkhasiat…

SET ASAS YANG MEMBERIKESAN HEBAT
• mempercepatkan penghasilan susu ibu
• memekatkan susu ibu
• membuatkan si manja cepat kenyang
• ibu lebih sihat dan bertenaga
• membekalkan susu ibu yang bernutrisi yang diperlukan bayi anda

Set Penyusuan Super Budget ni selain sebagai milk booster terbaik ada bonus lain tau!! Nak tau apa dia?? Semestinya ada manfaat lain bagi yang mengamalkan gabungan ESP dan Alfalfa ni. Antaranya:

• mencantikkan kulit
• menyingkirkan toksin
• mengurangkan masalah allergik
• meningkatkan kesuburan
• memberikan tenaga
• menghilangkan masalah keputihan
• mengelakkan bau badan
• mengawal paras kolesterol

Atau sekiranya anak menghidap G6PD, maka Alfalfa boleh digantikan dengan Ostematrix.

Fungsi khas Ostematrix adalah sebagai supplement kalsium. Kekurangan kalsium boleh memberikan impak secara direct terhadap penghasilan susu. Ibu yang menyusu memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium sehari.

Kalau anda jenis yang tak lalu minum susu, pastilkan anda mengambil Ostematrix setiap hari. Tak perlu susah payah minum susu. Telan saja 4 biji dah cukup

Lecithin dan Omega guard Untuk turunkan berat badan


10kg…20kg..40kg (melampau) penambahan berat badan ketika mengandung sangat merunsingkan IBU untuk kembali lansing seperti keadaan sebelum mengandung…. JANGAN risau ADD ON lecithin @ omega guard akan membuatkan proses penurunan berat badan dengan selamat walaupun menyusukan bayi anda….
lecithin
1. Memperbaiki fungsi otak. Nutrien utama yang terdapat dalam Lecithin adalah phosphatidylcholine, juga dikenali sebagai PC. PC adalah sebahagian daripada membran yang mengelilingi sel-sel anda dan badan anda memecahkan ia ke dalam choline, yang secara meluas dikenali sebagai penting untuk kesihatan otak anda. Choline adalah sangat penting untuk mencegah kehilangan ingatan dan khususnya mencegah kehilangan ingatan dari usia tua.

2. Menggalakkan penurunan berat badan yang sihat. Lecithin mempercepatkan pemecahan lemak, membantu keseluruhan proses dan hasilnya boleh meningkatkan metabolisme. Ia telah digunakan agak berkesan sebagai sebahagian daripada diet yang sihat untuk menggalakkan penurunan berat badan. Terbaik dari semua kerana ia adalah semulajadi, Lecithin membolehkan badan kita untuk mengurangkan berat badan dengan betul tanpa bergantung kepada ubat-ubatan yang boleh menyebabkan kemudaratan di kawasan-kawasan lain kesihatan kita.

3. Merendahkan kolesterol. Manfaat Lecithin untuk menurunkan kolesterol yang terkenal kerana ia telah digunakan selama beberapa dekad dalam merawat pesakit dengan kolesterol tinggi. Ia mengawal aliran nutrien dalam dan di luar sel-sel anda dan mencegah pembentukan lemak pada dinding jantung, arteri dan otak dengan memecahkan lemak. Atas sebab ini, ia bukan sahaja faedah paras kolesterol, tetapi juga kesihatan kardiovaskular kita juga.

4. Menghalang penyakit. Ada juga kajian yang kukuh yang menunjukkan manfaat peraturan sel lesitin juga mungkin mempunyai kesan yang besar ke atas otak dan memori fungsi, termasuk penambahbaikan mungkin untuk Alzheimer, dementia, amnesia dan banyak lagi.

5. Penting untuk kesihatan hati. Doktor dan saintis telah dikenali untuk beberapa lama bahawa lesitin dan choline kedua-duanya adalah penting untuk fungsi hati dan kesihatan. Dengan mengekalkan lemak hati tersebar dalam air, lesitin dan choline boleh menghalang mereka daripada lemak terkumpul. Juga, kerana mereka mengawal aliran nutrien dalam dan di luar, mereka boleh dasarnya mengusir toksin dari hati anda sebelum mereka menyebabkan kemudaratan.

Omega guard dan Manfaat kepada Berat Badan:
• Kandungan asid lemak Omega-3 EPA (asid eicosapentaenoic) dan DHA (asid docosahexaenoic) menurunkan paras insulin kita, jadi apa-apa kalori tambahan yang kita makan akan dibakar untuk tenaga, bukannya disimpan sebagai lemak badan
• Omega 3 minyak adalah anti-lipogenic (blok penyimpanan lemak dalam badan anda) dan meningkatkan kadar metabolik anda, jadi anda membakar lemak badan lebih cepat
• Omega tiga asid lemak menyekat pengeluaran kortisol, hormon yang berkaitan dengan tekanan lemak simpanan yang juga menyebabkan anda menyimpan vs membakar kalori tambahan
• Asid lemak omega-3 telah terbukti untuk meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam, sekali gus meningkatkan keupayaan badan untuk membakar lebih banyak lemak
• Diet yang kaya dengan minyak omega-3 meningkatkan tahap gula dalam darah (hipoglisemia) dan hasilnya, kita mempunyai lebih banyak tenaga untuk menjalankan urusan seharian
• Asid lemak omega-3 meningkatkan fungsi hati – organ lemak pengurusan anda
• Sebagai nota sampingan, selain daripada faedah di atas Omega 3 asid lemak, terdapat beberapa faedah penting asid lemak lain yang anda perlu mengambil kira:
• Omega-6 asid lemak GLA (asid gamma-linolenik) meningkatkan tahap serotonin – bahan kimia otak yang membuat anda makan kurang menurunkan selera makan, rasa penuh & berpuas hati lagi, dan kurang cenderung untuk overindulge
• Tonaline atau CLA (asid linoleik conjugated), asid lemak yang berlaku kurang dan kurang dalam daging dan produk tenusu hari ini, meningkatkan kadar di mana badan anda membakar deposit lemak dan membantu anda berkembang atau mengekalkan jisim otot anda.

jika anda BERMINAT untuk mengetahui atau memilik supplement HEBAT ini sila HUBUNGI KAMI:
ADD FB: Fuziah Idris
SID:1028182
LIKE Page: D’vita Beauty
PM/SMS/Whatsapp: 0174009734

Penghantaran sekitar Penang ( Kepala Batas, Bayan Lepas, Balik Pulau) dan kawasan berdekatan.)

Omega Guard dan lecithin Bakar Lemak


Assalamualaikum….

Harini saya nak shared bagaimana Omega guard dan lecithin bertindak sebagai ajen pembakar lemak dalam badan. Dan semestinya produk untuk kurus/menurunkan berat badan dengan menghapuskan lemak tepu!!

Kedua-dua supplement iaitu Omega Guard dan Lecithin dikategorikan sebagai pilihan untuk membakar lemak dalam set cadangan untuk menurunkan berat badan.

Namun, seringkali pengguna atau bakal pengguna bertanyakan soalan kepada saya:

  • Apa beza omega guard dan lecithin?
  • kenapa omega guard lebih mahal berbanding lecithin?
  • kenapa lecithin lambat untuk nampak kesan?
  • saya amalkan set turunkan berat badan, tapi berat tetap sama. Kenapa berat kawan-kawan yang lain turun?
  • perlu ke saya amalkan omega guard dan lecithin dalam masa yang sama?

Jom, baca info yang sangat berguna untuk yang nekad untuk turunkan berat badan secara selamat, hari ni kita pakat studi sikit apa perbezaan fungsi Omega Guard dan Lecithin. Fahami peranan dan fikirkan mana yang sesuai dengan anda.

tak kenal maka tak cinta…jom kita berkenalan dengan dua ajen pemusnah lemak jahat 🙂

Lecithin

Lecithin yang berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental.

Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi secara logiknya Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya ‘membakar’ lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.

Jadi, boleh kurus ke guna Lecithin ni? Terpulang. Kalau tiada lemak termendap, maka kuranglah lemak terkumpul. Customer saya ramai yang mengalami kekurangan berat, ada juga yang maintain sahaja tak turun- turun. So Lecithin bukan lah pembakar lemak. Ia adalah pengemulsi lemak. Kamu perlukan sesuatu untuk keluarkan lemak yang telah dicairkan, iaitu Herblax atau Alfalfa.



Omega Guard
 Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Haa nampak tak macamana kalau Lecithin dan Omega digabungkan? Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak? Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. Maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku. Omega 3 berfungsi secara begini:

Menghalang pembentukkan lemak –> menambah metabolism –> bakar lemak

Ia juga berfungsi:

  • menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak.
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah – beri lebih tenaga utk bersenam.
  • Menambah kadar penghasilan serotonin – kimia otak yang buat kita rasa kenyang – so boleh control makan.

Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu bagaim berfungsi. jika anda BERMINAT untuk mengetahui atau memilik supplement HEBAT ini sila HUBUNGI KAMI: ORDER DISINI

ADD FB: Fuziah Idris (fuzy)
SID:1028182
LIKE Page: D’vita Beauty
PM/SMS/Whatsapp: 0174009734

Penghantaran sekitar Penang ( Kepala Batas, Bayan Lepas, Balik Pulau) dan kawasan berdekatan.

Set Untuk Ibu Hamil trimester 1, 2 dan 3

Assaalamualaikum dan salam sejahtera kepada bakal ibu, Semetinya seorang ibu mahukan yg terbaik untuk anak yang mereka kandung kan… maka disini ada pilihan yang bijak…

<3 Set Kehamilan
Permulaan yang Hebat Buat Ibu dan Bayi yg HEBAT!!!

Anda telah disahkan HAMIL?????

TAHNIAH PUAN!! dan dari saat ini ANDA perlu memikirkan makanan yang TERBAIK untuk tumbesaran BAYI yang bakal di lahirkan kelak….

pengalaman kehamilan setiap orang adalah berbeza-beza… ada yang hilang selera makan, loya-loya muntah..alahan terhadap susu,makanan berkhasiat dan sebagainya….

PEMAKANAN yang seimbang dalam diet seharian anda perlu dititikberatkan kerana kini anda tidak lagi makan untuk diri sendiri tetapi juga untuk bayi di dalam kandungan anda. Amalan pemakanan yg sihat dan seimbang amat penting untuk mengekalkan kesihatan ibu agar tidak menghidapai penyakit seperti darah tinggi dan diabetes di kala hamil dan pemakanan yg sihat juga amat penting untuk tumbesaran yg diperlukan oleh bayi dalam kandungan anda.

“JOM KENALI SET KEHAMILAN YG MENGANDUNGI KOMBINASI HEBAT SUPLEMEN SHAKLEE? SUPLEMEN SEMULAJADI YG DIJAMIN HALAL DAN SELAMAT UNTUK IBU DAN BAYI DI DALAM KANDUNGAN”

Set Kehamilan ini terbahagi kepada dua iaitu Set TRIMESTER 1 dan Set TRIMESTER 2 & 3 (lanjutan dari set trimester 1)

TRIMESTER 1

<3 Vitalea
~ Multivitamin dan Multimineral (12 vitamin & 7 mineral) yang dapat memberikan tenaga kepada ibu terutamanya yg mengalami alahan teruk di awal kehamilan. Diformulasikan dengan zat besi yg dapat membantu bagi ibu-ibu yg mengalami masalah HB rendah tatkala hamil. Jangan dipandang remeh ya permasalahan hB rendah di kala hamil kerana ia boleh menyebabkan pendarahan yg serius di saat anda akan bersalin kelak dan seterusnya boleh membahayakan nyawa anda dan bayi anda. Ibu hamil yg mengalami masalah hB rendah ini juga selalunya akan kelihatan pucat, lesu dan tidak bermaya. Jemput klik di sini untuk huraian lanjut mengenai anemia@masalah kekurangan HB sewaktu hamil.

<3 B-Complex
~ Mencegah dan merawat anemia, membantu pembentukan sel darah merah yg sihat , melancarkan peredaran darah, melegakan sakit kepala, pening, migrain dan muntah-muntah.
Baik diamalkan sebagai salah satu langkah untuk mengelakkan ibu dari terkena darah tinggi dan diabetes tatkala hamil. Juga merupakan “HAPPY VITAMIN” yg akan memberikan mood yg ceria kepada ibu dan mengelakkan ibu daripada beremosi dan murung kerana emosi boleh memberi pengaruh yg buruk kepada janin. Juga membantu membekalkan tenaga kepada ibu hamil.

<3 Sustain Release Vita-C Plus
~ Berupaya untuk mempertingkatkan tahap imun ibu dan sekaligus mengelakkan ibu dari risiko terkena jangkitan penyakit seperti demam dan selsema. Mencantikkan dan menganjalkan kulit ibu hamil kerana Vitamin C dapat membantu penghasilan kolagen. Ibu hamil juga berhak untuk kelihatan cantik dan bergaya tau!

<3 OsteMatrix
~ Sangat penting kerana bayi akan menyerap baaanyaak kalsium dari ibunya. Itulah sebabnya kadang-kadang terjadinya kebas-kebas, kekejangan, gusi berdarah, gigi longgar dll akibat kekurangan kalsium. Setiap satu tablet OsteMatrix ibarat satu gelas susu dan tablet OsteMatrix amat mudah untuk ditelan dan tiada bau.

TRIMESTER 2 (Teruskan mengambil SET TRIMESTER 1)
<3 OmegaGuard
~ Asid Lemak Omega-3 tersangat penting untuk kesihatan ibu dan janin. Kajian ada menunjukkan bahawa Asid Lemak Omega-3 penting untuk mengelakkan kelahiran pra-matang dan berupaya untuk mengelakkan dari terjadinya pre-eklampsia. Kekurangan Asid Lemak Omega-3 sewaktu hamil boleh mengakibatkan seseorang ibu itu akan mengalami kemurungan dan boleh menjadi semakin teruk selepas bersalin (post-partum deression). Asid Lemak Omega-3 ini juga penting selepas kelahiran untuk penghasilan susu ibu. Asid Lemak Omega-3 dikatakan penting untuk perkembangan sistem imun bayi dan jika kekurangannya boleh mengakibatkan bayi mendapat gangguan fizikal dan mental kerana kekurangan sistem kekebalan tubuh. DHA tersangat penting untuk perkembangan otak janin. Klik di sini untuk info lanjut mengenai OmegaGuard.

untuk sumber PROTEIN yg terbaik anda boleh penambah satu lagi produk:

<3 ESP : Merupakan minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan bayi dalam kandungan. Ia juga penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh. Di samping dalam pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Disamping memberi tenaga kepada ibu, ESP juga mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan juga ibu yang hamil itu sendiri.

semua supplement ini boleh terus di ambil ketika anda sedang berpantang….

jika anda BERMINAT untuk mengetahui atau memilik supplement HEBAT ini sila HUBUNGI KAMI: ORDER DISINI

ADD FB: Fuziah Idris (fuzy)
SID:1028182
LIKE Page: D’vita Beauty
PM/SMS/Whatsapp: 0174009734

Penghantaran sekitar Penang ( Kepala Batas, Bayan Lepas, Balik Pulau) dan kawasan berdekatan.

TESTIMONIAL OMEGA GUARD

Assalamualaikum… saya nak share testimonial mak saya sendiri, sungguh menakjubkan… Terima kasih ya ALLAH…

perbualan dengan my mak saya…

Perbualan MALAM mak: orang depan rumah tegur mak nampak kurus..perut pun dah xnampak, dia tanya mak makan apa?
me: abis tu mak cakap tak shaklee??
mak: ha…mak bagitau la..anak-anak beli shaklee bagi makan…
me: ermmm…abis tu dia tau ka shaklee..pernah dengar?
mak: dia tau…dia kata baguih la shaklee…..

to be continue…..

perbualan keesokkan hari nya..
mak: tadi mak p timbang berat dekat rumah k.long…
me: Amboi…. turun tak??
mak: turun banyak…..bulan lepas 60kg…bulan ni 56kg..
me: biar betoiiiiii mak….4kg tu banyak la..mak bukan makan set kurus pon..mak makan set sakit sendi..

p/s: tengok la dalam set sendi ada apa???? omega guard…. haaaa tudia yg nak konsi dengan hampa2 semua….bukan takat kurangkan sakit sendi2 saja….

[✔] OMEGA GUARD mampu untuk mengawal selera makan dan membakar lebihan lemak dengan cepat

[✔] Asid Omega-3 mampu untuk mengawal hormon LEPTIN – hormon yang berfungsi sebagai mengawal selera makan

[✔] Selain itu, hormon LEPTIN tadi akan meningkatkan metabolisme anda. Bermaksud ia membantu membakar lemak anda!

PM mai nak cerita panjang lebaq lagi apa lg fungsi omega guard..tengah2 promo ni ruuuuuuuuuuuuuuuugi kalau tak try sebotoi….seisi keluarga boleh makan:

# nak anak menghafal
# nak otak baby dalam kandungan berkembang sihat
# nak otak baby menyusu
# imun kuat
# turunkan berat badan
# kolestrol

hahaha….ambil kesempatan buat testimoni mak…sedikit pemberian dari kami adik beradik nak tengok mak kekal aktif,terima kasih mak….

untuk tempahan/order boleh terus ke ORDER

Alfalfa Complex

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi
Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Alfalfa..The Father Of All Foods

Alfalfa+Shaklee Alfalfa Complex

Apakah kebaikan Alfalfa?


(1) Terkenal untuk merawat 3 A :
• Arthritis
• Asthma
• Allergy
(

2) Berkhasiat untuk membantu masalah :
• Penyakit Usus (Colon disorder)
• Buah pinggang
• Kencing manis
• Melawaskan usus
• Ulcer
• Fluid retention (sembab)
• Kurang selera
(3) Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
• Penghadaman
• Pencernaan
• Flatulence
• Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa

(4) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah
• Gastrik
• Penyakit kulit (Eczema)
• Kurang darah (Anemia)
• Sembelit
• Badan, nafas dan kaki berbau

(5) Promotes pituitary gland function

(6) Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver)

(7) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara. Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.


(8) As a galactagouge. Bagus diambil oleh ibu menyusu, kerana ia meransang dan menambah pengeluaran susu ibu.

khasiat set kesuburan shaklee

Vitamin Kesuburan Shaklee bukan sahaja meningkatkan kesuburan TETAPI juga :

Membekalkan nutrisi lengkap yang diperlukan dalam badan sebagai persediaan hamil
Memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan & pelekatan telur
Mematangkan ovum untuk memudahkan proses persenyawaan
Membantu sperma hidup lebih lama sehingga 5 hari di tiub Fallopio
Menghasilkan servikal mukus yang berkualiti & subur
Menstabilkan hormon
Menguatkan rahim
Menghasilkan sperma yang sihat
Melancarkan aturan haid supaya lebih teratur
Membantu mengecutkan CYST / FIBROID / ENDOMETRIOSIS
Memberikan tenaga dan menyihatkan badan.

Bagaimanakah produk-produk ini dapat membantu anda subur? Sedikit penerangan tentang manfaat vitamin-vitamin ini kepada badan dan kesuburan.

√ VITALEA: Vitalea diperkaya dengan kandungan zat besi. Zat besi penting untuk pengangkutan darah dan oksigen dalam tubuh. Kaum wanita memerlukannya untuk menjaga keseimbangan ovulasi.

√ B COMPLEX: Vitamin B6 meningkatkan kesuburan wanita, asid folik pula penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

√ VITAMIN C: Bertindak sebagai antioksida yang meneutralkan radikal bebas, seterusnya membantu menghasilkan sperma dan ovum yang sihat. Ia juga membantu penyerapan iron yang penting untuk kesuburan.

√ GLA: Membantu dalam masalah haid dengan mengatur kitaran haid. Apabila kitaran haid teratur, isteri boleh menentukan waktu suburnya dan merancang kehamilan dengan lebih mudah. GLA membantu untuk menstabilkan hormon badan serta mencegah aktiviti sel yang abnormal. GLA juga membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.

√ ESP: Merupakan sumber protein soya yang terbaik. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. Protein membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat. Membantu penyerapan khasiat yang optimum jika di ambil bersama dengan vitamin yang lain. Ia cepat menyerap dan memberikan kesan yang lebih baik berbanding mereka yang tidak mengambil bersama ESP.

√ ZINC: Penting untuk pengeluaran sperma dan memberi kekuatan kepada sperma. Kekurangan zink menyebabkan penurunan hormon testosteron, pengecutan testis dan pengurangan sperma yang sihat.

√ VITAMIN E: Menyokong pengeluaran sperma, hormon seks dan mencegah kerosakan DNA sperma. Kerosakan yang banyak pada DNA sperma boleh menyebabkan kemandulan. Selenium dalam vit e berfungsi mencegah pengoksidaan sel-sel sperma.

√ ALFALFA: Mengatasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah) serta meningkatkan stamina seorang suami & isteri.

Adakah Set Kesuburan Shaklee ini BERKESAN?
Soalan begini sering juga saya terima. Berdasarkan pengalaman saya sendiri yang mengamalkan gla untuk membetulkan kitaran haid dan seterusnya hamil serta testimoni-testimoni customer, vitamin kesuburan shaklee ini sangat membantu. Walau bagaimanapun, suka saya ingatkan, semuanya adalah dengan keizinan daripada Allah s.w.t. Cepat atau lambat bukan urusan kita. Sebagai manusia, kita hanya berusaha, berdoa dan bertawakal….Selebihnya biar DIA tentukan.

Untuk melihat testimoni pengguna:
https://www.google.com.my/search?q=testimoni+set+kesuburan+shaklee&hl=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=jx1KUpz3MIrsrAe6zYHQAQ&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=596&dpr=1

Berminat? Hubungi saya untuk dapatkan harga yang TERBAIK serta konsultasi secara PERCUMA.

Contact Info:

Fuziah Idris [ID: 1028182]
Call/sms/whatsapp: 017-4009734
Email: fuziahidris@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/fuziah.idris
page: https://www.facebook.com/Dvitabeauty

Saya adalah pengedar shaklee pulau pinang di sekitar bayan lepas, bayan baru, sg. ara, Balik Pulau, Bertam, penaga serta kawasan yang berdekatan. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.