TESTIMONIAL OMEGA GUARD

Assalamualaikum… saya nak share testimonial mak saya sendiri, sungguh menakjubkan… Terima kasih ya ALLAH…

perbualan dengan my mak saya…

Perbualan MALAM mak: orang depan rumah tegur mak nampak kurus..perut pun dah xnampak, dia tanya mak makan apa?
me: abis tu mak cakap tak shaklee??
mak: ha…mak bagitau la..anak-anak beli shaklee bagi makan…
me: ermmm…abis tu dia tau ka shaklee..pernah dengar?
mak: dia tau…dia kata baguih la shaklee…..

to be continue…..

perbualan keesokkan hari nya..
mak: tadi mak p timbang berat dekat rumah k.long…
me: Amboi…. turun tak??
mak: turun banyak…..bulan lepas 60kg…bulan ni 56kg..
me: biar betoiiiiii mak….4kg tu banyak la..mak bukan makan set kurus pon..mak makan set sakit sendi..

p/s: tengok la dalam set sendi ada apa???? omega guard…. haaaa tudia yg nak konsi dengan hampa2 semua….bukan takat kurangkan sakit sendi2 saja….

[✔] OMEGA GUARD mampu untuk mengawal selera makan dan membakar lebihan lemak dengan cepat

[✔] Asid Omega-3 mampu untuk mengawal hormon LEPTIN – hormon yang berfungsi sebagai mengawal selera makan

[✔] Selain itu, hormon LEPTIN tadi akan meningkatkan metabolisme anda. Bermaksud ia membantu membakar lemak anda!

PM mai nak cerita panjang lebaq lagi apa lg fungsi omega guard..tengah2 promo ni ruuuuuuuuuuuuuuuugi kalau tak try sebotoi….seisi keluarga boleh makan:

# nak anak menghafal
# nak otak baby dalam kandungan berkembang sihat
# nak otak baby menyusu
# imun kuat
# turunkan berat badan
# kolestrol

hahaha….ambil kesempatan buat testimoni mak…sedikit pemberian dari kami adik beradik nak tengok mak kekal aktif,terima kasih mak….

untuk tempahan/order boleh terus ke ORDER

Alfalfa Complex

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi
Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Alfalfa..The Father Of All Foods

Alfalfa+Shaklee Alfalfa Complex

Apakah kebaikan Alfalfa?


(1) Terkenal untuk merawat 3 A :
• Arthritis
• Asthma
• Allergy
(

2) Berkhasiat untuk membantu masalah :
• Penyakit Usus (Colon disorder)
• Buah pinggang
• Kencing manis
• Melawaskan usus
• Ulcer
• Fluid retention (sembab)
• Kurang selera
(3) Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
• Penghadaman
• Pencernaan
• Flatulence
• Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa

(4) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah
• Gastrik
• Penyakit kulit (Eczema)
• Kurang darah (Anemia)
• Sembelit
• Badan, nafas dan kaki berbau

(5) Promotes pituitary gland function

(6) Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver)

(7) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara. Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.


(8) As a galactagouge. Bagus diambil oleh ibu menyusu, kerana ia meransang dan menambah pengeluaran susu ibu.

khasiat set kesuburan shaklee

Vitamin Kesuburan Shaklee bukan sahaja meningkatkan kesuburan TETAPI juga :

Membekalkan nutrisi lengkap yang diperlukan dalam badan sebagai persediaan hamil
Memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan & pelekatan telur
Mematangkan ovum untuk memudahkan proses persenyawaan
Membantu sperma hidup lebih lama sehingga 5 hari di tiub Fallopio
Menghasilkan servikal mukus yang berkualiti & subur
Menstabilkan hormon
Menguatkan rahim
Menghasilkan sperma yang sihat
Melancarkan aturan haid supaya lebih teratur
Membantu mengecutkan CYST / FIBROID / ENDOMETRIOSIS
Memberikan tenaga dan menyihatkan badan.

Bagaimanakah produk-produk ini dapat membantu anda subur? Sedikit penerangan tentang manfaat vitamin-vitamin ini kepada badan dan kesuburan.

√ VITALEA: Vitalea diperkaya dengan kandungan zat besi. Zat besi penting untuk pengangkutan darah dan oksigen dalam tubuh. Kaum wanita memerlukannya untuk menjaga keseimbangan ovulasi.

√ B COMPLEX: Vitamin B6 meningkatkan kesuburan wanita, asid folik pula penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

√ VITAMIN C: Bertindak sebagai antioksida yang meneutralkan radikal bebas, seterusnya membantu menghasilkan sperma dan ovum yang sihat. Ia juga membantu penyerapan iron yang penting untuk kesuburan.

√ GLA: Membantu dalam masalah haid dengan mengatur kitaran haid. Apabila kitaran haid teratur, isteri boleh menentukan waktu suburnya dan merancang kehamilan dengan lebih mudah. GLA membantu untuk menstabilkan hormon badan serta mencegah aktiviti sel yang abnormal. GLA juga membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.

√ ESP: Merupakan sumber protein soya yang terbaik. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. Protein membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat. Membantu penyerapan khasiat yang optimum jika di ambil bersama dengan vitamin yang lain. Ia cepat menyerap dan memberikan kesan yang lebih baik berbanding mereka yang tidak mengambil bersama ESP.

√ ZINC: Penting untuk pengeluaran sperma dan memberi kekuatan kepada sperma. Kekurangan zink menyebabkan penurunan hormon testosteron, pengecutan testis dan pengurangan sperma yang sihat.

√ VITAMIN E: Menyokong pengeluaran sperma, hormon seks dan mencegah kerosakan DNA sperma. Kerosakan yang banyak pada DNA sperma boleh menyebabkan kemandulan. Selenium dalam vit e berfungsi mencegah pengoksidaan sel-sel sperma.

√ ALFALFA: Mengatasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah) serta meningkatkan stamina seorang suami & isteri.

Adakah Set Kesuburan Shaklee ini BERKESAN?
Soalan begini sering juga saya terima. Berdasarkan pengalaman saya sendiri yang mengamalkan gla untuk membetulkan kitaran haid dan seterusnya hamil serta testimoni-testimoni customer, vitamin kesuburan shaklee ini sangat membantu. Walau bagaimanapun, suka saya ingatkan, semuanya adalah dengan keizinan daripada Allah s.w.t. Cepat atau lambat bukan urusan kita. Sebagai manusia, kita hanya berusaha, berdoa dan bertawakal….Selebihnya biar DIA tentukan.

Untuk melihat testimoni pengguna:
https://www.google.com.my/search?q=testimoni+set+kesuburan+shaklee&hl=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=jx1KUpz3MIrsrAe6zYHQAQ&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=596&dpr=1

Berminat? Hubungi saya untuk dapatkan harga yang TERBAIK serta konsultasi secara PERCUMA.

Contact Info:

Fuziah Idris [ID: 1028182]
Call/sms/whatsapp: 017-4009734
Email: fuziahidris@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/fuziah.idris
page: https://www.facebook.com/Dvitabeauty

Saya adalah pengedar shaklee pulau pinang di sekitar bayan lepas, bayan baru, sg. ara, Balik Pulau, Bertam, penaga serta kawasan yang berdekatan. Sekiranya anda berada berdekatan dan ingin membuat pembelian secara COD (Cash on Delivery), penghantaran boleh dilakukan.

Set kesuburan budget |product of shaklee|

Apakah KEISTIMEWAAN gabungan nutrien-nutrien ini yang boleh membantu meningkatkan tenaga, kesihatan serta kesuburan anda ? Bagaimana??

GLA COMPLEX SHAKLEE
*******************************
◘ Membantu menstabilkan hormon
◘ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
◘ Membantu meningkatkan kesuburan (menghasilkan cecair serviks)
◘ Melegakan PMS (sindrom pra-haid/senggugut) – abdominal pain,
breast pain
◘ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri bagi
mengelak risiko keguguran

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE
************************************
◘ Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
tubuh manusia.
◘ Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
◘ Menegangkan payudara (untuk wanita).
◘ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (mengetatkan
keintiman wanita).
◘ Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
◘ Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
◘ Meningkatkan stamina seorang suami & isteri.

VITAMIN E SHAKLEE
************************
◘ dikenali sebagai Vitamin CINTA
◘ meningkatkan kualiti & meningkatkan “sperm count”
◘ Membantu dalam masalah “mati pucuk”
◘ Meningkatkan libido (keinginan seks)
◘ Mengurangkan risiko keguguran ketika hamil bagi wanita.

ZINC COMPLEX
*****************
◘ Meningkatkan fungsi organ seksual
◘ Menghasilkan sperma yang lebih berkualiti & sihat
◘ Membantu memekatkan air mani
◘ Meningkatkan jumlah sperma
◘ Meningkatkan keaktifan sperma (motility sperm)
◘ Membantu melindungi sperma dalam menentang bakteria dalam
vagina.
◘ Mencegah dari kemandulan

Set ni sesuai untuk diambil oleh pasangan masing-masing.Ia nya bukan hanya terhad pada si isteri sahaja. Si suami pun boleh mengambilnya untuk meningkatkan kesihatan badan serta menghasilkan sperm yang berkualiti. Bak kata pepatah..kalau tepuk dua dua tangan sekali lagi kuat bunyinya..So kalau keduanya sama sama berusaha lagi cepat hasilnya..Insyaallah…Moga anda tetap berusaha dan berdoa…Berdoa tanpa usaha adalah sia-sia..

PM saya di Facebook : Fuziah Idris
page : D’vita Beauty
call/sms/whatsapp: 0174009734 (fuzy)

Vitamin Untuk Si manja |product of shaklee|

ANAK SERING SAKIT???
LESU..LETIH..TIDAK DAPAT TUMPUKAN PERHATIAN KETIKA BELAJAR???
JOM CUBA SET SUPPLEMENT SHAKLEE YANG MENGANDUNGI MEALSHAKES & OMEGA GUARD
KHASIAT TERBAIK UNTUK ANAK ANDA!!!

<3 OMEGA GUARD <3

Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.
Ia bukan dari hati minyak ikan.
Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
Berbanding dengan produk omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi.
Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.

• penting bagi perkembangan dan fungsi otak
• Meningkatkan sistem imunisasi
• Menapis segala virus dan bacteria daripada badan
• Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.

<3 MEALSHAKES <3

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
• Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
• Kaya dengan sumber kalsium dan protein
• Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat
• Pilihan protein soya terbaik anda
• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. Sumber : Shaklee Malaysia

HUBUNGI KAMI:
FB: Fuziah Idris (SID:1028182)
Page: D’vita Beauty
PM/SMS/Whatsapp: 0174009734

Penghantaran sekitar Penang ( Kepala Batas, Bayan Lepas, Balik Pulau) dan kawasan berdekatan.

Supplement untuk kurangkan stress |product of shaklee|

 Assalamualaikum….
Stress yang di hadapi membuatkan kelenjar pituatari di otak merangsang adrenal di ginjal untuk merembeskan hormone cortisol ini. Semakin banyak stress (semakin tinggi level stress) yang dialami seseorang semakin banyak cortisol yang perlu dirembeskan sebagai cara untuk adaptasi kesan stress. Hormone cortisol ini memerlukan vitamin anti-oxsidant (VITAMIN C DAN E) dan VITAMIN B-COMPLEX dalam penghasilannya.

Semakin lama seseorang itu mengahdapi stress, semakin banyak potensi mengalami kekurangan vitamin anti-oxidant. Justeru itu pengambilan vitamin tersebut amat penting untuk tubuh kekal sihat untuk menghadapi kesan stress.

Stress yang di hadapi membuatkan kelenjar pituatari di otak merangsang adrenal di ginjal untuk merembeskan hormone cortisol ini. Semakin banyak stress (semakin tinggi level stress) yang dialami seseorang semakin banyak cortisol yang perlu dirembeskan sebagai cara untuk adaptasi kesan stress. Hormone cortisol ini memerlukan vitamin anti-oxsidant (VITAMIN C DAN E) dan VITAMIN B-COMPLEX dalam penghasilannya.

Semakin lama seseorang itu mengahdapi stress, semakin banyak potensi mengalami kekurangan vitamin anti-oxidant. Justeru itu pengambilan vitamin tersebut amat penting untuk tubuh kekal sihat untuk menghadapi kesan stress.

Supplement anti-oxidant iaitu Vita-c dan vita-E kedua-dua supplement ini membantu individu kembali tenang dan rileks. Stress menyebabkan penghasilan stress yang memusnahkan vitamin c dalam tubuh badan. Vitamin C adalah penting dalam tubuh badan dalam melindungi daripada radikal bebas (stress) tersebut.

Vita – C
Tubuh manusia tidak dapat menghasilkan VITAMIN C, dan sifatnya yang larut air serta mudah di keluarkan melalui urine. Pengabilan vitamin C setiap hari adalah amat penting dalam menghalang kecerdaan radikal dalam tubuh badan manusia seterusnya meningkatkan daya tahan/imun semasa stress.

<3 Vita – E <3
Vitamin E mempunyai banyak hidrogen atom lebih dari vitamin c untuk didermakan kepada radikal bebas (stress). Adakah ini lebih baik untuk mengambil vitamin E dari vitamin c?? TIDAK kerana kedua-dua vitamin ini saling memerlukan, ianya bertindak secara synergy iaitu apabila Vitamin E menderma banyak kepada molekul radikal bebas(stress) ianya akan teroksida dan memerlukan vitamin C untuk mengaktifkan kembali fungsi vitamin E.

<3 B-Complex <3
Pengambilan B-complex terutamanya yang mengandungi B1,B2,B6 dan B12 amat di perlukan untuk melegakan stress dan dapat mngekalkan fungsi saraf yang baik supaya tidak merasa cemas, takut dan murung. Vitamin B-complex merupakan penstabil hormon dalam badan semasa stress.

HUBUNGI KAMI:
FB: Fuziah Idris (SID:1028182)
Page: D’vita Beauty
PM/SMS/Whatsapp: 0174009734

Penghantaran sekitar Penang ( Kepala Batas, Bayan Lepas, Balik Pulau) dan kawasan berdekatan.