Ostematrix hilangkan sakit dan lenguh badan, vitamin favorite saya

Ostematrix Shaklee adalah kalsium yang di cipta dalam bentuk pil. Kalsium sering dikaitkan dengan pengambilan susu setiap hari. Namun begitu ada sesetengah orang tidak dapat minum susu, mungkin disebabkan alahan produk tenusu atau kurang selera dengan susu. Jadi pengambilan kalsium dalam bentuk pil sangat digalakkan.

Kelebihan Ostematrix Shaklee

1. Vitamin D

Membantu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu menyambil supplement vitamin D.

2. Magnesium

Ini merupakan ion positif nombor 2 yang paling penting dalam badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

3. Zink, boron, manganese dan kuprum

Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan mengahalang arthritis

Ostematrix menjadi vitamin Favourite Ramai

Terlupa dan menyesal!
________

Semalam terlupa telan ostematrix.. Rasa menyesal bangun tidur rasa lemau! Padahal vitamin feberet ni..sejak mengandung adwa makan…
.
Sebab tu encik suami bising..sendiri jual vitamin..diri sendiri asyik lupa nk makan..
.
Kena setempekk dekat diri sendiri… Entah apa yang ingat hehe..dia pula rajin makan ostematrix..
.
Sebab minggu lepas tengah malam kaki kejang hihi.. Terus bini pula beleter “itu la…makin tua kalsium makin kurang..mudah kena kejang kaki” minggu tu cuti la futsall tak dapat main.
.
Penting kalsiumkan.. Ingat untuk tulang dan gigi je…padahal kalau kurang kalsium mmg ada mudarat lain.
.
Setiap hari kena ambil kalsium tau..wajib!! Tambah² golongan dibawah ni;
.
Ibu mengandung
Ibu menyusu
Orang yang tak minum susu
Sakit Sendi
Pernah melahirkan anak
Selalu senggugut
Gastrik
Sukar tidur
Kerja berat
Selalu kebas
Gout
.
Maka ahkak sedar kalsium sangat penting untuk diriku yg makin meningkat usia..

Read more http://www.tipskesuburan.com/ostematrix-shaklee-bukan-seka…/

#tsunamishaklee
#liveamazing

 

1 comment for “Ostematrix hilangkan sakit dan lenguh badan, vitamin favorite saya

  1. February 19, 2018 at 9:42 PM

    Kalau susah sangat nak minum susu atau makan makanan yang ada sumber kalsium, Ostematrix ni sangat sesuailah untuk korang.. Senang nak telan dan tak payah susah² nak bancuh bagai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge