Kulit Bebas Jeragat Dengan Collagen Powder Shaklee

Kecantikan dengan wanita memang tak dapat nak pisah. Kalau isu kecantikan ni orang perempuan memang sanggup buat pelaburan, janji hasil kulit wajah cantik. Ada ramai wanita yang buat pelaburan tapi dalam tak sedar membahayakan kesihatan. Menggunakan bahan terlarang untuk menghasilkan sesuatu produk kecantikan boleh menyebabkan wanita teracam bahaya.

bebas jeragat

Jadilah wanita yang melabur dengan bijak, jangan hanya mahu kesan yang cepat tetapi dalam diam memusnahkan kecantikan sebenar. Pilih produk yang telah disahkan oleh kementerian kesihatan Malaysia selamat dan memberi pulangan pelaburan duit yang berbaloi. Bagaimana Kulit Bebas Jeragat Dengan Collagen Powder Shaklee?

Punca terhasilnya Jeragat Di wajah

1. Perubahan Pada Hormon

Perubahan hormon seperti ibu mengandung, menyusu juga ada yang menyebabkan terjadinya tompok-tompok coklat gelap di muka yang dikenali sebagai melasma.
Penggunaan pil perancang dan tabiat merokok juga menambahkan risiko kehadiran jeragat di wajah.

2. Radang Kulit

Kebiasaanya radang kulit terjadi bila keluar jerawat di muka. Apabila jerawat telah kering, ia akan meninggalkan kesan hitam yang juga dikenali sebagai Post-Inflammatory Hyperpigmentation (PIH)

3. Pendedahan Kulit Secara Berlebihan Kepada Sinaran Matahari

Pendedahan berlebihan dan seiring dengan peningkatan usia akan menyebabkan terjadinya masalah kulit seperti freckles, age spot dan lentigenes.

Jeragat terbahagi kepada 2 jenis iaitu :

Epidermal : jeragat terjadi pada lapisan atas kulit (epidermis)
Dermal : jeragat terjadi dalam lapisan kulit (dermis)

Kebiasaannya PIH dan melasma terjadi pada lapisan dalam kulit dan lebih sukar dirawat.
Age spots, freckles dan lentigenes biasanya terjadi di lapisan atas kulit dan lebih mudah di rawat.

4. Alahan Pada Ubat-ubatan

Ini adalah antar faktor utama berlakunya hyperpigmentation. Contoh, antibiotik seperti minocycline yang biasanya digunakan untuk merawat jerawat, tetapi bahan-bahan yang digunakan menyumbang kepada melasme dan menyebabkan pigmentasi di muka.

Alternatifnya, gunalah produk atau kaedah yang lebih semulajadi seperti penggunaan vitamin semulajadi, homeopati, penggunaan krim yang bebas kimia dan sebagainya. Ia juga mula menjadi trend di Barat untuk menghindarkan ubatan yang memberi kesan untuk jangka masa panjang.

Rawat Jeragat Dengan Collagen

Collagen dalam tubuh badan kita dihasilkan secara semulajadi, tetapi akan berkurangan sejajar dengan peningkatan usia. Collagen akan hilang pada usia 20 keatas anggaran purata 1 hingga 4 gram sehari. Pada usia lingkurang 30 keatas jelas kelihatan wajah mengalami banyak perubahan.

bila kolagen hilang

Graf kemerosotan Collagen dalam tubuh badan

Collagen Powder Shaklee Pilihan Terbaik

Untuk rawatan jeragat yang berkesan memilih collagen powder shaklee adalah paling tepat. Collagen Powder Shaklee yang mempunyai kajian klinikal dan saintifik bagi memastikan produknya sentiasa hijau, sentiasa selamat dan sentiasa berkesan.

  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

kulit yang kekurangan kolagen

Bagaimana Collagen Powder Shaklee Bertindak balas?

Collagen Powder Shaklee Mempunyai Saiz Molekul yang Kecil – Tidak banyak produk kolagen yang berani ‘declare’ secara terang-terangan mengenai berapa saiz molekul untuk produk mereka. Tetapi Shaklee secara terang-terangan mengisytiharkan bahawa saiz molekul serbuk kolagen adalah 1000 Dalton, kadar menyerapan tahap sel lebih capat dan berkesan.

Testimonial Collagen Powder Shaklee hilangkan Jeragat

Selamat, berkesan dan semulajadi memberi kesan yang menakjubkan pada kulit wajah. Jangan terlalu khuatir jika dibelenggu dengan masalah jeragat. Dengan collagen powder shaklee dapat membantu menyeselaikan masalah ini.

testimoni collagen 21

collagen_shaklee_testimoni_1

Jelas terbukti Collagen Powder membantu hilangkan Jeragat

Terbukti berkesan, hampir semua jeragat sudah hilang. Jika pentingkan penampilan wajah dan kesihatan collagen powder shaklee sangat saya recommended! Boleh dapatkan segera secara online.

klik-disini
ATAU
11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Shaklee ID: 1028182
 Call/Sms/Whatsapp: 017-4009734

 

1 comment for “Kulit Bebas Jeragat Dengan Collagen Powder Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge