Kerja Dari Rumah Tanpa Modal Besar, Tak Perlu Buat Pinjaman Bank!

Menjalankan business dari rumah tanpa modal besar tidak perlu Sehinggakan kena buat loan bank. semestinya surirumah pun boleh buat. Business apa tu? Krisis ekonomi sekarang membuatkan ramai yang tersepit. tercari-cari business apa yang nak buat bantu tambah pendapatan ekonomi keluarga.

Hari ini saya kongsikan business yang sesuai untuk ibu -ibu yang sibuk menguruskan rumahtangga dan tidak mempunyai modal puluhan ribu ringgit. Perniagaan ini juga sangat sesuai untuk student dan penjawat awam atau swasta. Sila abaikan article ini jika tidak mahu ubah diri sendiri.

tips cari business dari rumah

Pada permulaan hanya memerlukan kurang dari RM100 dan boleh menjanakan pendapatan infinity setiap bulan. Jumlah pendapat anda tentukan 4-6 angka tidak mustahil.  Bergantung kepada usaha masing-masing. Amaran keras! bukan business Goyang Kaki, Tidak sama seperti MLM haram jadah!

Business Dari Rumah Bersama Anak

Sudah 3 tahun saya menjalankan perniagaan dari rumah sambil membesarkan sepasang anak. Kenapa seronok sangat nak kongsikan kepada semua? sebenarnya saya juga tidak percaya bagaimana dapat bertahan dengan business. Macam mana nak percayakan, saya tidak pernah terlintas untuk Duduk rumah, tiada langsung cita-cita lepas dapat ijazah jadi surirumah.

berniaga-dari-rumah-wahm

Cabaran dalam membesarkan anak-anak sekarang membuatkan saya memilih Work At Home Mom (WAHM) sebagai kerjaya. Fikiran saya juga berubah 360 darjah, tak semestinya kita perlu ada jawatan baru ada duit. Walhal hanya duduk rumah besarkan anak-anak depan mata juga dapat menjana pendapatan. Sekarang sudah macam trend pulak WAHM jadi pilihan.

Cabaran berniaga dari Rumah

Kerja apa pun mesti ada cabaran. tak semestinya business je ada cabaran. Cabaran adalah tanda ada kehidupan. Jadi cabaran tu akan mematangkan kita.

Berniaga Pendapatan Tidak tetap

Ya saya sokong,itu benar sekali. Ramai yang suka dengan pendapatan tetap setiap bulan, tapi orang yang pilih untuk berkerja sendiri ini memilih pendapatan tidak tetap, kadang – kadang 5 angka..kadang 4 angka dan kadang 6 angka. Itulah nasib Orang berniagakan. Terpaksa mendapat pendapatan tidak tetap setiap bulan.

Anak-anak tak faham ibu tengah kerja

Ini juga betul, dah nama pun anak-anak kan, apa la yang mereka boleh faham. Sepatutnya ibu yang kena memahami anak-anak. Jadi keutamaan adalah anak-anak, rezeki kita dapat pun kerana anak-anak. Utamakan yang utama nanti anak-anak yang akan mendoakan kejayaan ibu.

Kekangan Nak Online melalui laptop atau telefon bimbit

Kalau duduk rumah dengan anak-anak ni memang begitulah selalunya, setiap peluang yang ada kita yang kena pandai curi masa dan curi hati anak-anak. Kena tetapkan masa bersama anak-anak, kalau anak-anak nangis tu maknanya mereka perlukan perhatian. Anak-anak bukan alasan besar pun.

Tak boleh keluar Pos barang

Ini mudah sebenarnya bagi business yang sedang dijalankan ni, sebab semua hujung jari je. Business lain tak tahu lah macam mana. Sebab tu tak perlu risau sangat nak kena spend time keluar dan menunggu di pejabat pos. Setiap ahli yang berdaftar akan mendapat ID dan Password boleh login ke www.shaklee2u.my segala aktiviti order dan pos boleh terus shaklee uruskan. OK! info lanjut baca lagi ye…

Cukup dulu rasanya cabaran utama ni, kalau ada nanti tambah lagi, mesti nak tahu business apa la kan, baca macam mudah je… tak payah loan bank, tak payah keluar pos.. hehe

Business Shaklee Memang owesome

Sebelum pergi lebih lanjut saksikan video owesome ni. Ternyata sangat berbeza.

Sepanjang 3 tahun berkecimpung dalam shaklee,banyak selok belok perniagaan yang diperlajari daripada upline. Ini yang best dalam shaklee sebab Upline tak pernah nak kedekut ilmu tanya dan belajar dan terus praktikan.

Pernah nak buat business, tapi sebab tak ada mentor yang guide memang kencundang sorang-sorang nangis bucu katil dan buntu tak tahu hala tuju. Mak Shaklee saya (upline) sangat supportive, Mood down tak layan lama-lama terus bangkit buat strategi baru.

Nak pergi kelas pun best je, anak-anak bawa sekali.

Saya Sedia Untuk Jadi Mentor

Jika memilih shaklee sebagai satu cabang business kita kena pandai pilih “upline” supaya tidak tersalah orang untuk membawa kita dalam golongan yang benar-benar serius untuk menjalankan business.

Jadi saya merupakan Leader yang masih aktif dalam menjalankan Business shaklee, dan banyak strategi nak shared ni. Macam mana nak Join Shaklee dan memilih saya sebagai mentor?

Sangat mudah, fast action fast result! hanya selangkah akan membawa kita bersama-sama berjuta langkah kehadapan. KLIK DAFTAR SEKARANG

klikdisinidaftarsekarang

Daftar ahli shaklee

atau untuk maklumat lanjut boleh terus menghubungi saya, Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Call/Sms/Whatsapp: 017-4009734

logofuzy4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge