Kenapa Landmark Study Penting Untuk Sesuatu Produk Terutamanya Vitamin?

Rentetan Post saya tentang Landmark Study di facebook sebulan lepas, hari ini saya nak huraikan lebih mendalam supaya semua faham tentang Kenapa Landmark Study Penting Untuk Sesuatu Produk Terutamanya Vitamin?

pernah tak korang beli vitamin dan tanya syarikat ini ada buat landmark study ke?
.
kajian landmark study di jalankan oleh Dr. Gladys Block, U.C Berkeley school of public health. pihak ke-3 yang menjalankan kajian tiada kena mengena dengan shaklee.
.
Dr. Gladys Block salah sorang yang buat pyramid makanan yang 1 dunia guna tu (jadi bukan Dr. beli tauuuu) sebelum Dr. Gladys Block “melamar” Shaklee untuk buat landmark study beliau terlebih dahulu menawarkan kepada company lain, semuanya menolak.
.
CEO shaklee Roger Barnett buat pilihan menjerut leher bila terima tawaran Dr. Gladys Block untuk buat kajian ini. Incase keputusan yang dapat shaklee memudaratkan kesihatan pengguna akan tetap di publish dalam jurnal kajian mereka. keputusan yang dapat dalam landmark study memberi kita bukti tak semua suplemen dapat membantu dalam baik pulih kesihatan, berbeza dengan shaklee.
.
shaklee ada saintis sangat komited dan tak pernah lokek untuk keluarkan berjuta-juta dollar semata-mata untuk memastikan produk mereka ini betul-betul selamat dan berkesan untuk pengguna.
.
selagi belum sah selamat dan bagus product tidak akan dipasarkan.
.
Kebiasaanya apa yang kita makan hari ini tak akan nampak kesannya sekarang. Contoh kalau kita makan supplement yang ada bahan-bahan sintetik. Bukan hari ini makan esok dah nampak kesan.

Mungkin 10 atau 20 tahun baru nampak kesan. sebab tu ramai tak sedar dalam hari-hari ambil ubat/vitamin selepas beberapa tahun akan dapat masalah lain, contohnya penapis buah pinggang rosak.

Sebab tu dari sekarang kita kene amalkan pemakanan yang sihat dan pengambilan supplement yang betul-betul dijamin keberkesannya macam SHAKLEE ni.

Mujur ade shaklee.
Alhamdulillah.

www.tipskesuburan.com

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

Seorang pakar EPidemiology dan Public Health bernama Dr Glady Blocks memang sangat mengambil berat tentang pemakanan dan diet rakyat Amerika.

dr-glady-blocks

Visi yang sama menemukan beliau dengan Roger Barnett yang mencari saintific efidence bahawa produk SHAKLEE memberi impak kesihatan pada manusia. Jadi, setelah berjumpa dengan Roger Barnett, Shaklee bersetuju dengan syarat yang di kemukakan oleh Dr Glady Blocks untuk menjalankan Landmark Study dan memasukkan satu kumpulan pengguna Shaklee sebagai kumpulan responden.

Shaklee Landmark Study yang dijalankan selama 3 tahun dari 2004 hingga 2007 memang menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik, berbanding dengan pengamal vitamin lain, dan juga bukan pengamal suplemen. Nampak tak ? Shaklee sahaja yang betul-betul teruji dan diiktiraf oleh pihak ketiga yang mempunyai autoriti dalam bidang nutrisi .

landmark-study4

Dalam gambar ini secara mudahnya, menukar brand vitamin akan menukar tahap kesihatan anda. Keputusan ini juga menunjukkan pengamal shaklee tiada masalah buah pinggang. Darah pengamal shaklee mengandungi vitamin yang paling banyak, kerana vitamin Shaklee mudah di serap, berbanding vitamin lain. Walaubagaimanapun, kajian ini tidak menunjukkan makan suplemmen bukannya satu BULLETPROOF kepada penyakit kronik, cumanya risiko penyakit seperti diabetes dapat dikurangkan.

7 tahun selepas Land Mark Study pertama, Roger Barnett tidak berhenti berbangga dengan pencapaian itu, tapi pada tahun 2014, Shaklee telah sekali lagi melakukan Land Mark Study kedua. Kali ini pemenang noble dalam biologi, Dr Elizabeth Blackbun mengetuai kajian tentang TELOMERE, satu pelindung cap pada kromosom kita. Land Mark Study 2 boleh diibaratkan satu lagi ikrar cinta Roger Barnett terhadap produk Shaklee. Nanti lepas ni insyaallah saya akan bercerita pula tentang Land Mark Study Kedua Shaklee. Memang sangat menarik, kerana ianya melibatkan pengamal VIVIX SHAKLEE

shaklee-landmark-study-results-006

logofuzy4

1 comment for “Kenapa Landmark Study Penting Untuk Sesuatu Produk Terutamanya Vitamin?

  1. November 27, 2016 at 11:13 PM

    Good info
    Penting sungguh landmark study ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge