Kenapa 5 Tempat Menjadi Idaman Saya Untuk Dilawati Sebelum Ajal

Berangan-angan atau bahasa molek “cita-cita” nak melancong tempat orang ini adalah satu impian yang ditanam telah lama. Cuma bila ditanya ke mana? tak dapat nak spontan, sebab cita-cita terlalu banyak sehingga tak boleh nak diberi tempat menarik. Kalau 1 tempat memang dah tau jawapan la.

5 tempat nak melawat

Setelah sehari semalam berfikir top 5 tempat yang teringin sangat nak pergi bersama suami dan anak-anak sebelum ajal menjemput adalah seperti berikut:

Tempat ke #5

Phuket Thailand – Negara Jiran je kan, kalau nak pergi dah boleh sangat, tapi ini yang kelima dalam list tau, inshaAllah sebelum dijemput dapat pergi bercuti dengan keluarga. Teringin sangat nak ke Phuket ni sebab tengok kawan-kawan yang dah berpeluang pergi semua kata sangat seronok sebab pulau yang cantik ittew! seronoknya bercuti di phuket. Pulau yang permandangan yang cantik dan bersih.

Tempat ke #4

Tempat ke empat jauh sikit lah, jiran juga tapi jauh kena pergi nak kapal terbang. Nak pergi Australia. Bila tengok orang bercuti negara luar nampak best sebab boleh tengok culture luar. Paling teringin nak rasa angin negara orang. Sure tak sama dengan dengan kita ni kan. ok list no. 4 ni nak kumpul duit nak merasa sedut angin sejuk! Dapat tengok kanggaro binatang yang sudah pasti tiada habitat di Malaysia, eh kalau zoo ada tak kanggaro? dah lama tak melawat zoo.

Tempat ke #3

Korea! k-pop sangat mak anak dua ni kan. Terpengaruh drama ahkak ni, tengok pelakon Korea yang “jambu” dan cantik sangat. Jalan cerita belatar belakang yang indah permandangan. Banyak tempat dalam senarai di Korea yang nak kena terjah.

MyGirl

Sejak dah berkeluarga memang dah tak layan cerita Korea, tapi perngaruh masa zaman remaja menambat hati nak ke Korea! ada yang ingat tak pasangan ni belakon cerita apa? cerita My Girl yang asyik cerita Pulau Jeju.

Tempat ke #2

Rasa nak buat ais kepal main baling-baling ais dengan anak-anak, nak ronda-ronda negara eropah! nak pergi time musim bunga atau sejuk. Walaupun encik suami dah pernah pusing eropah masa bujang, kali ni boleh la bawa anak-anak isteri pula kan. katanya musim sejuk tak best pun sebab aktiviti terbatas. Tapi bagi kita pengalaman baru mesti macam teruja.

destinasi-percutian-idaman-saya-298x300

German – Itali – Paris – Spanyol – London boleh sekali harung pusing naik keretapi laju. Harap impian jadi kenyataan inshaAllah.

Tempat ke #1

Tempat pertama adalah tempat yang menjadi impian kepada semua umat Islam seluruh dunia. Mudah-mudahan di jemput awal ke Tanah Suci ini dalam keadaan masih muda dan kuat melakukan ibadah. Maka nikmat Allah yang mana kau dustakan? Semoga impian pertama ini dapat dikecapi sebelum ajal menjemput.

Masjidil haram mekah

Jika tempat ni dapat dijajakkan kaki maka tempat kedua dan seterusnya akan lebih dipermudahkan.

Lebih seronok jika semua percutian atau dapat menunaikan haji di sponsor oleh shaklee, sangat teruja tengok upline yang sedang bersiap-siap nak ke Italy hujung tahun ni. Semuanya sponsor oleh pihak shaklee 6 star trip hoho. Harap tahun depan berpeluang ikut jejak nak ke free trip shaklee.

 Call/Sms/Whatsapp: 017-4009734

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge