Kekal Kurus Selepas Bersalin Walaupun Anak Berderet

Baca tajuk terus klik kan? sebab masalah umum wanita apabila mengandung dan melahirkan anak mesti jadi kembang macam belon. Kebiasaan wanita Mengandung memang berat badan naik mendadak ada yang mencecah 15 sehingga 20kg! senang naik dalam masa sembilan bulan, susah turun berat badan ambil masa bertahun-tahun.

Ada pula masa berpantang memang tip top kurus, berjaya sampai berat badan sebelum mengandung tetapi lepas habis je berpantang makin bambam sampai orang tegur “ada isi pula ke? stress nya soalan tu…. teruskan baca cara senang Tips Kekal Kurus Selepas Bersalin Walaupun Anak Berderet.

kurus selepas bersalin

Susah nak kurus ada banyak faktor, tak susah nak kurus jika kita tahu apakah punca sebenar.

Wanita Ini berjaya hilang 20kg Selepas bersalin, Apa yang dia buat? sila tonton sehingga habis video ini, sangat memberi manfaat!

Dah tengok video puan salwa diatas, teruja bukan? dapat kurus selepas bersalin sehingga hilang 20kg, lansing macam anak dara. Masalah kegemukkan ini bukan masalah remeh tau, ada yang telah fobia nak mengandung lagi sebab susahnya nak turunkan berat asal. Susah Kurus Selepas Bersalin, Takut Nak Hamil Lagi?

Cara Kekalkan Berat Badan

Dah dapat tips cepat kurus selepas bersalin dari video tadi, senangkan? 20kg fuhh seronok. Masalah seterusnya nak kekalkan berat badan yang kita nak.

Selalunya masa berpantang memang kita pantang betul-betul makan minum semua jaga, nak luka cepat pulih dan badan kembali fresh. Tetapi lepas je pantang mula la travel satu malaya cari makan, konon meraikan habis berpantang.

Apa yang perlu buat kalau memang jenis suka makan, pantang nampak je makan. Tak salah pun makanan itu, baca sampai habis ye! bukan salah makanan malaysia yang sedap ni..

1. Kerapkan Makan

Ya, kerap makan, pola makan setiap hari adalah 6-8 kali sehari. Tetapi Kuantiti makanan yang dia ambil perlulah berpada-pada. Ambil hanya sekadar mengisi perut. kerap makan adalah bertujuan untuk sentiasa kenyang dan menjauhkan kita terlampau lapar dan mengambil makanan banyak sekali gus.

2. Minum Air Kosong

Air memang penting untuk tubuh badan, kekurangan air badan akan bagi signal ke otak. Otak tafsir perlukan air tetapi nafsu pula lapar. Jadi kesilapan yang selalu dilakukan oleh kita. Air kosong yang diperlukan adalah bergantung pada berat individual. 25kg berat memerlukan 1 liter air, Nisbahnya begini 25kg:1liter air, jadi kalau berat 70kg minumlah 3 liter air sehari.

3. Pelbagaikan makanan

Dalam mengekalkan berat badan tidak perlu risau tentang pengambilan gula, jika nak kurus memang perlu hindarkan makanan gula. Tapi bagi kes mengekalkan berat badan kita boleh makan, tapi berpada-pada! Lebihkan makanan dari sumber protein, buah-buahan dan sayur-sayuran.

4. Jangan Skip Sarapan

Sarapan adalah permulaan hari kita, jika kita mula skip sarapan makan tengah hari mesti kita makan banyak dan seterusnya akan merosakkan program diet, Jika kita orang super duper sibuk boleh ambil “meal replacement” seperti ESP atau Cinch Shake sejenis minuma kaya dengan protein dan rendah GI.

5. Makan Malam Sebelum Pukul 7 malam

Kenapa makan malam wajib dan ambil sebelum pukul 7 malam? ambil makanan berat sekurang-kurangnya 4jam sebelum tidur kerana mengelakkan kalori yang diambil tidak digunakan dan wajib kerana kalau lapar tak boleh tidur, tak boleh tidur kita cari makan setelah lewat malam dan tidur selepas makan.

6. Menyusukan Anak

menyusukan bayi guna 600 kalori

Ibu menyusukan anak adalah paling istimewa, sekurang-kurangnya membakar kira-kira 600 kalori setiap hari hanya dengan penyusuan susu ibu. 600 kalori ibarat beraerobik 2jam! Ibu menyuskan bayi perlu pilih makanan yang betul supaya susu yang di hasilkan bukan sahaja cukup tetapi perlulah berkhasiat. Pengambilan multivitamin dan kalsium sangat di galakkan.

7. Bersenam

Nak kekal kurus kena la aktif sikit, kalau mandom je macam mana nak sihat. sekurang-kurangnya seminggu dua kali selama 30 minit satu sesi senaman. Kalau tak rajin nak bersenam adakan aktiviti di rumah menyapu sampah, mop lantai, basuh kereta dan sebagainya.

8. Makanan tambahan

Perlu untuk kita mengamalkan makanan tambahan / suplemen kerana sumber permakanan kita tidak ckup nutrisi setiap hari. The best suplemen saya cadangkan ialah:

  1. ESP –  Didalam 1 canister ada 1001 manfaat Selain menjaga menampilan bentuk tubuh ESP juga untuk kecantikkan.
  2. Vitalea – multivitamin untuk melengkapkan nutrisi harian kita
  3. Alfalfa – nyah toksin jahat

9. Amalkan minum Teh Hijau

Umumnya jika umur makin meningkat akan membuatkan metabolism badalam makin berkurangan untuk membantu dalam pembakaran kalori, jadi pengambilan Teh hijau adalah ajen nyah toksin dan pembakar kalori. Cinch Mix Tea buka sekadar teh hijau, didalamnya terdapat teh merah dan teh putih untuk Diet berkesan!

Untuk wanita bekerjaya yang selalu sibuk tak sempat nak senaman memang recomended sangat Cinch Tea Mix!

Cinch Tea Mix Shaklee

Cinch Tea Mix Shaklee

Lihat apa kata mereka,mesti rasa tak cuba ruginya…… Lagi-lagi mak-mak yang nak energy, minum cinch tea rajin seharian sebab tak sempat nak rasa letih. Minum untuk travel jauh untuk driving memang sesuai sangat!

2 testimoni cinch tea testimoni cinch tea 2

 

Blog kesuburan suami isteri
Sekarang lebih mudah,Boleh dapatkan secara online: Jadi tunggu apa lagi hanya perlu klik dan order segera!

klik-disini

ATAU

11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

4 comments for “Kekal Kurus Selepas Bersalin Walaupun Anak Berderet

  1. October 10, 2015 at 8:47 AM

    bestnye tips kat sini ,, ahhh mmg nak kurus balik ni …
    Aizah recently posted…Rahsia Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20KgMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge