Cara Cepat Hamil Wanita Yang Tidak Menghasilkan Telur Yang Sihat (Anovulasi)

Jelas sekali jika tiada kehadiran telur atau ovum tidak matang dari seorang wanita maka proses persenyawaan tidak boleh berlaku. Hal ini kerana syarat utama untuk mengandung perlu ada benih perempuan (ovum) yang sihat dan benih lelaki (sperma) juga sihat. Jika tiada salah satu mustahil untuk hamil.

ovum

Anovulasi

Sebagai wanita yang normal, ovulasi sepatutnya berlaku setiap bulan. Namun, lain halnya dengan wanita yang mempunyai masalah anovulasi. Anovulasi adalah satu keadaan di mana wanita tidak menghasilkan sebarang telur atau pun tidak menghasilkan telur yang matang setiap bulan seterusnya tiada ovulasi berlaku.

Bagaimana Terjadinya Anovulasi?

Punca utama kepada masalah ini sudah tentulah masalah keseimbangan hormon. Hormon yang tidak seimbang akan menyukarkan ovulasi berlaku. Otak tidak mampu untuk memberi signal untuk merangsang tumbesaran folikel untuk mematangkan telur.

Antara faktor kepada masalah ini ialah:

  • ibu menyusu kerana menghasilkan hormon prolaktin yang sangat tinggi
  • terlalu gemuk dan terlalu kurus
  • terlalu banyak bersenam
  • tekanan (Stess)
  • PCOS
  • masalah tiroid

Adakah Anovolasi Boleh Hamil?

Jawapannya: TIDAK BOLEH. Jika masalah anovulasi berterusan tanpa melakukan apa-apa tindakan memang tidak boleh hamil, kerana tanpa kehadiran ovum bagaimana nak disenyawakan oleh sperma.

Bagaimana Shaklee membantu masalah anovulasi?

Dalam menyelesaikan masalah anovulasi pengambilan suplemen amatlah digalakan, kerana masalah ini berkaitan dengan hormon wanita.

Pengambilan vitamin atau makanan tambahan juga telah disyorkan oleh Dr. Hamit Arsyad Pakar sakit Puan yang tersohor Di Malaysia, untuk meningkatkan kesuburan suami isteri.

Testimonial-Doc-on-set-Kesuburan-Shaklee

Dr. Hamid Arshat

Nasihat untuk mereka yang berusaha untuk dapat zuriat. Selepas ujian-ujian kesuburan untuk kedua suami isteri dan selepas buat pembedahan untuk buang cyst/fibroid atau lain-lain, tumpukan masa untuk berdoa, berusaha kuruskan berat badan dengan dieting, buat exercise 30 minit setiap hari, makan suplemen-suplemen multivitamin, vitamin E, vitamin C, asid folic, tenangkan jiwa dan emosi. jangan tergesa nak buat ini dan itu. setiap rawatan perlukan 3 hingga 6 bulan untuk melihat kebekesenan.

set kesuburan shaklee suami isteri

suplemen shaklee untuk kesuburan suami isteri, dapatkan nasihat Saya untuk pemilihan Set kesuburan ini

Vivix Untuk Kesuburan Isteri

Daripada nasihat pakar sakit puan diatas suplemen yang dicadangkan adalah berunsur antioksian. Salah satu produk shaklee yang sangat kaya antioksidan adalah VIVIX!

Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi Ovum telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage.

Apabila telur yang ‘dilindungi’ ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

Kesimpulannya, Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

Baca lanjutMakanan Mematangkan Ovum Untuk Cepat Mengandung

Testimonial Mengandung Mengamalkan Vivix Shaklee

testimonial tingkat kesuburan dengan vivix

Testimonial tingkat kesuburan dengan vivix

PCOC dan CYST berjaya Hamil dengan VIVIX

Vivix Shaklee dari bahan semulajadi Vivix adalah campuran antara botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Merupakan revolusi terbaru pemakanan polifenol dalam bentuk minuman botani. Polifenol pula adalah kumpulan fitokimia yang mengandungi sebatian tanaman berkhasiat seperti tinggi dengan antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Ikhtiar tingkatkan peluang mendapatkan cahaya mata dengan vivix shaklee semoga membantu Tubuh badan sihat dari dalam. Cara nak dapatkan mudah sahaja. Hanya selangkah lagi untuk mendapatkan Vivix shaklee, apa tunggu lagi, cepat-cepat hubungi saya pengedar sah shaklee. Nak Special offer dengan pembelian VIVIX boleh hubungi saya.

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge