Apa Yang BEST Sangat Insentive Trip Shaklee?

Masih mood trip shaklee, tak boleh move on lagi. Walaupun hanya tengok orang lain yang enjoy, terjebak juga aura seronok tu. Gila tak seronok, insentive percutian percuma taraf 6 bintang.

Free trips shaklee 2017/2018

Free insentif trip shaklee untuk tahun 2017/2018

Sejujurnya Cemburu dengan mereka yang layak menyertai percutian ini. Jadi bagi meluahkan rasa “cemburu” supaya kita juga terus berusaha untuk dapatkan tiket ini pada cycle 2017/2018 seperti diatas, jom baca supaya semangat meneruskan perjuangan tak luntur.

Apa yang BEST sangat insentive trip shaklee?

Free trip shaklee

Insentif trip diberikan kepada leader iaitu rank supervisor keatas yang berjaya mengumpul mata tertentu, ada 2 trip insentif yang disediakan oleh shaklee. Local trip dan international trip.

Untuk cycle lepas 2016/2017 international trips shaklee memilih negara Jepun dan local trip cruise (Penang – phuket – krabi – Penang)

Semua special dan khas untuk SID

Berbeza sangat shaklee dengan pergi sendiri, layanan tip top! VVIP. Ikuti layanan Pihak Shaklee Semasa trip Jepun baru-baru ni.

Trip free shaklee ke jepun

Shaklee menyediakan percutian 6 bintang kepada semua peserta. Bukan setakat pergi nak bergambar dengan tag line “i was here”, pendek kata bukan semata-mata untuk jadi pelancong tapi menjadi pengembara.

International trip yang disediakan Shaklee ini selama 8hari 7malam. Kalau company lain 4 hari 3malam je kan.. Pergi balik dah 2hari 1malam tak sempat sejuk salji dah kena balik. Shaklee buat apa lama-lama sampai 8 hari 7 malam ye?

Trip antarabangsa shaklee ke Jepun 2016/2017

Antara layanan Shaklee yang istimewa adalah hotel penginapan, dah nama pun trips 5 bintang hotel yg disediakan sah sah la berbulan bintang. Imperial Hotel Tokyo antara hotel mewah yang berada di Jepun, hotel tertua dan sering digunakan oleh maharaja Jepun untuk menempatkan tetamu istimewa. Kalau orang biasa tak duduk hotel ni,  artis jepun je duduk ni.

Harga 1 bilik imperial hotel ni RM2000 1 malam. Kalau travel sendiri memang bukan hotel pilihan la kan. hotel ni pula bukan boleh main terjah walk in je…kena booking 6 bulan sebelumnya.

Lepas tu bab makan pula memang disediakan, special bab makan, dijamin halal lebih kurang RM1000 seorang Setiap kali makan. Nangis ais krim bertakhtakan emas, macam tak tergamak nak telan.

Screenshot_20170529_023827

Selain tu jika seharian ada aktiviti bebas shopping dekat mall ke, shaklee tak sediakan makan tapi shaklee bagi cash duit poket, kalau berjimat atau tak lapar boleh la bawa balik duit tu.

Penuh Aktiviti 8 hari 7 malam

Hari pertama
sampai ke Jepun, terus dibawa ke Toki Premium Outlet. Pandai shaklee sampai je terus kasi mood shoping, jetlag semua tak ingat dah, layan butik-butik tenama.
Bermalam pula di Gero iaitu tempat Onsen paling best di Jepun. Onsen ni boleh mandi tau, air panas gunung berapi, tapi untuk muslim ni memang tak boleh la…sebab mandi tanpa seurat benang.. Maluuuuu..
Hari kedua
Takayama Morning Market & Old Town Sannomachi. Lepas tu dibawa pula ke sebuah perkampungan Jepun iaitu Shirakawa-Go yang mendapat pengiktirafan UNESCO World Heritage Site. Masa ni best tau dapat jalan-jalan pakai pakaian tradisional jepun. Baju ni siap fitting dekat Malaysia tau.
FB_IMG_1496005776044
Hari ketiga
Mereka dibawa ke satu-satunya Snow Wall yang ada kat dunia ni iaitu Tateyama Kurobe Alpine Route. Nangis tengok video main salji.
FB_IMG_1496005593901
Hari keempat
Pergi ke ladang strawberry berdekatan Yamanashi: Ishihara Nojo. Shaklee request special pihak ladang strawberry di sana untuk tanam khas strawberry tu kerana musim buah strawberry dah habis pada masa tu. Terliur tengok strawberi Jepun, manis lain macam katanya.
FB_IMG_1496007288794
Makan tengahari di restoran Ninja, check in hotel, malam tu pula mereka ada dinner istimewa bersama Dr Yasuhiko Kojima yang merupakan immunologist pertama yang menemui tentang Interferon. Beliau yang mengkaji bahan untuk menghasilkan nutriferon.
Hari kelima
Dibawa pergi jalan -jalan di bandar Tokyo. Masa ni terus teringat cerita fast furious tokyo drift, siapa pernah guna rington lagu tu, kita geng haha..
Lepas tu pergi pula ke pejabat Shaklee Jepun. Pergi shaklee jepun ni surprised sebab tiada dalam jadual,  seronok la dapat la tengok dan beli produk yang tiada di Shaklee Malaysia
Lepas lunch, pergi Sumida River Cruise sampai ke Odaiba Waterfront.
FB_IMG_1496007313689
Hari keenam
Jogging ringan di Hidiya Park berdepan Imperial Hotel Tokyo.
Hari ketujuh
Seharian pergi ke Disneyland. Enjoy habis-habisan.
Hari kelapan
Check out hotel dan balik ke Malaysia. Transit di Bangkok
Puas tak baca aktiviti 8 hari. Nak bagi 5 bintang ke? Nk topup extra bintang? Kalau pergi sendiri makan pun catu, tambahan nak round Jepun nak cari makanan halal bukan mudah, Alhamdulillah dengan shaklee bab makan dah tak perlu risau.
Banyak sangat lain dari yang lain. Trip yang boleh jadi percutian mewah untuk sekeluarga. Jika point cukup untuk membawa pasangan,  anak-anak, ibubapa dan seterusnya boleh sahaja.

Siapa yang layak sertai, Master je ke?

Kelayakan ini bukan bergantung kepada rank dalam organisasi. Tak semestinya hanya rank yang tertinggi sahaja boleh pergi. Sepanjang cycle boleh berusaha untuk dapatkan point untuk redeem tiket ini.

Jika tak layak international masih ada local trip. Tak sabar nak cerita pengalaman sendiri. Alhamdulillah cycle lepas berjaya dapat 1 tiket local trip.

Kalau nak juga merasai trip super best ni boleh je sertai team kami. Ganjaran setimpal usaha..

logofuzy4

1 comment for “Apa Yang BEST Sangat Insentive Trip Shaklee?

  1. June 6, 2017 at 9:33 AM

    Wahhh menariknya..berbaloi2 yg layak ikuti trip shaklee ni..tahniah!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge