9 Manfaat Kesihatan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee Wajib Tahu!

Omega – 3 merupakan suplemen yang memainkan peranan penting dalam kesihatan dan prestasi sepanjang hayat. Nutrien ini sering dikaitkan dengan kesihatan jantung, tetapi sebenarnya jauh lebih daripada itu. Berikut adalah 9 faedah penting omega -3 dalam kesihatan bagi semua golongan, tidak kira tua muda atau kanak-kanak.

omega guard shaklee

Setelah baca article ini, saya pasti omega guard akan menjadi suplemen seisi keluarga anda!

1. Peningkatan Protein Sintesis

Omega-3 sangat penting untuk keradangan dan kesihatan jantung, tetapi omega-3 benar-benar memberi kesan yang kuat kepada peningkatan sintesis protein, salah satu faktor utama dalam pertumbuhan otot. Sintesis protein yang disebut juga biosintesis protein adalah proses pembentukan partikel protein.

Didalam omega-3 terdapat DHA dan EPA, kedua-dua ini adalah penting dan ternyata EPA mempunyai kesan paling ketara ke atas sintesis protein.

Kesan otot-merangsang berlaku apabila digabungkan dengan asid amino atau penggunaan protein, bukan sahaja apabila dimakan. Malah, kajian telah menunjukkan bahawa sintesis protein boleh meningkat sebanyak 30% apabila omega-3 digabungkan dengan jumlah yang cukup protein atau asid amino, berbanding dengan asid amino atau protein sahaja!

Sebab itu dalam set kurus shaklee sangat digalakkan mengambil Omega guard (omega-3) dan Cinch Shake atau ESP (protein) untuk kesan yang superb! kurus tapi isi tak gelebeh.. faham?

Hal ini telah terbukti dalam Satu kajian:

Omega-3 polyunsaturated fatty acids augment the muscle protein anabolic response to hyperaminoacidemia-hyperinsulinemia in healthy young and middle aged men and women

2. Kurang Protein Pecahan

Pertumbuhan otot adalah hasil daripada peningkatan sintesis protein dan / atau mengurangkan pecahan protein. Peraturan pecahan protein dikawal oleh proses yang berbeza daripada sintesis protein, dan bukti menunjukkan omega -3 , terutamanya EPA , mengurangkan pecahan protein.

Dalam erti kata lain , EPA memainkan dua peranan yang unik dalam pertumbuhan otot. Ia merangsang sintesis protein dan mengurangkan pecahan protein dengan bertindak pada mekanisme yang berbeza dalam metabolisme otot.

3. Mempertingkatkan Immune sistem

Jika sering diserang pelbagai penyakit atau mudah berjangkit dengan virus disekeliling seperti batuk, selsema, elergik dan sebagainya sangat recommended untuk mengamalkan omega guard shaklee. Omega guard shaklee sesuai untuk semua lapisan masyarakat dari usia satu tahun ke atas sehinggalah warga emas.

Omega-3 telah ditunjukkan untuk menyokong fungsi sel-sel darah putih yang sel-sel penting dalam sistem imun anda.

“Fish oil may have immune enhancing properties that could benefit immunocompromised individuals,” said Jenifer Fenton, Ph.D., M.P.H.

4. Meningkatkan Kepekaan Insulin

Lemak badan yang berlebihan , atau tisu adipos , mengganggu keupayaan badan untuk menguruskan gula darah dan mengekalkan sensitiviti insulin dalam otot dan lemak tisu. Dengan mengamalkan minyak omega -3 telah terbukti untuk meningkatkan sensitiviti insulin.

5. Peningkatan Penghantaran nutrien kepada sel-sel

Pengambilan lebih tinggi omega -3 benar-benar mengubah komposisi membran sel. Satu peratusan yang lebih tinggi omega -3 dalam sel membran membolehkan aliran yang lebih mudah nutrien dalam dan di luar sel.

Peratusan omega -3 dalam sel membran boleh diukur melalui ujian darah.  Lakukan pemeriksaan berkala tentang kesihatan badan, tak rugi walaupun kita rasa sihat untuk melakukan pemeriksaan kesihatan. Sebabnya serangan kolesterol adalah musuh dalam selimut! dalam diam telah menyerang seluruh anggota tubuh!

6. Meningkatkan kadar Metabolism

Berfungsi sebagai agen pembakar lemak dalam badan. Sangat- sangat bagus dalam bertindak untuk membakar lemak- lemak yang dah lama tersimpan dalam badan atau dengan erti kata lain lemak- lemak tepu yang dah degil, termendap dan sukar disingkirkan.

Istimewanya Omega Guard Shaklee ia bukan sekadar membakar lemak tetapi juga bertindak balas lebih baik dengan hormon dipanggil Leptin. Leptin memberitahu badan (otak kita) agar kurangkan selera makan sekaligus elakkan rasa lapar berpanjangan.

7. Mengurangkan Keradangan

Omega -3 adalah yang paling terkenal untuk manfaat kesihatan jantung kita. Manfaat kesihatan jantung yang paling berkaitan dengan kesan Omega -3 pada keradangan.

Apabila minyak ikan berkualiti diambil pada dos yang berkesan , kita mempunyai kesan yang besar ke atas tindak balas radang badan. Contohnya,

Dalam satu kajian yang menggunakan sampel darah manusia , pengambilan EPA + DHA berubah ungkapan daripada 1040 gen dan menghasilkan ungkapan penurunan gen yang terlibat dalam laluan radang dan atherogenesis berkaitan . ” 

Bayangkan !

Tabiat mengambil minyak ikan setiap hari mempunyai kesan positif kepada lebih daripada 1000 gen yang mengawal keradangan. Jadi pengambilan omega-3 setiap hari adalah sangat penting untuk semua orang, terutamanya yang mempunyai masalah jantung dan kolesterol.

8. Tahap trigliserida Dikurangkan

Kebiasaannya hanya disebut kolesterol, lemak jahat LDL, dan lemak baik HDL. Apakah yang di maksudkan dengan trigliserida? Trigliserida adalah kadar lemak jahat di tubuh selain LDL, nilai normal trigiserida >150mg/dl, jika nilai di atas, 300, 400 atau 1000 mg/dl tentunya nilai ini termasuk trigliserida tinggi.

EPA telah terbukti untuk menyokong tahap trigliserida yang lebih rendah. Itulah sebenarnya bagaimana Omega Guard , menjadi penawar. Omega guard shaklee sangat berkualiti,dimana minyak ikan terbaik dunia, dengan kepekatan tinggi minyak ikan yang telah dicipta untuk merawat keadaan tertentu.

9. Meningkatkan Kesihatan Otak

DHA nampaknya memainkan peranan penting dalam kesihatan otak sepanjang hayat. DHA diturunkan daripada ibu kepada bayi dalam kandungan , dan adalah penting untuk otak membangun.

Banyak kajian telah menunjukkan perbezaan yang besar dalam pembangunan kemudian apabila membandingkan bayi yang lahir dari ibu yang ditambah dengan minyak ikan dan orang-orang yang tidak. Sebagai contoh, pada 2.5 tahun selepas kelahiran, anak kecil yang ibunya mengamalkan minyak ikan semasa mengandung mempunyai kemahiran motor dan koordinasi mata yang baik berbanding dengan kanak-kanak yang ibunya tidak menambah.

Beruntungnya ibu makan anak dalam kandungan serap, nak anak cerdik kena amalkan omega guard sebagai ikhtiar! Dapatkan sebotol Omega Guard shaklee untuk kesihatan seisi keluarga.

klik-disini

ATAU

11076060_10205879940454748_1548105164_n
daftar-sekarang1

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Sekian. perkongsian manfaat bersama!

2 comments for “9 Manfaat Kesihatan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee Wajib Tahu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge