18 Tahun Bernikah, Akhirnya Melahirkan Zuriat Sendiri Dengan Set Kesuburan Shaklee

Jika anda suami isteri yang berikhtiar memiliki Zuriat selain mengikuti rawatan doktor di Hospital dicadangkan pengambilan suplemen amat digalakan.

Kisah pasangan suami isteri ini berikhtiar dengan segala usaha demi memiliki cahaya mata tanpa jemu selama 18 tahun kini terbalas dengan ikhitiar Set Kesuburan Shaklee.

Berjaya Hamil Dengan Mengamalkan Set Kesuburan Shaklee Setelah 18 Tahun Berikhtiar

Ikuti kisah pasangan suami isteri ini

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5
TESTIMONI 26 : ZARINA ISMAWI
.

18 TAHUN BERNIKAH, AKHIRNYA MELAHIRKAN ZURIAT SENDIRI DI USIA 37 TAHUN DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE

Assalammualaikum Hai. Nama saya Zarina Binti Ismawi. Saya nak kongsikan kisah mak saudara saya yang berjaya hamil asbab dari pengambilan set kesuburan shaklee.

Saya masih ingat lagi bulan Mac 2017, Makcik saya bertanya tentang set kesuburan shaklee. Dah beribu habis membeli produk yang lain. Jadi, dia teringin mencuba shaklee.

Saya mencadangkan set kesuburan shaklee untuk pakcik dan makcik saya. Makcik saya mengambil esp, gla, b complex, vitalea, vitamin c dan vivix. Manakala pakcik saya mengambil omega guard, vitalea dan vivix.

Setiap bulan, saya akan membantu mengira waktu subur mereka dengan tepat dan mencadangkan tarikh yang sesuai untuk mereka bersama.

Makcik dan pakcik saya sangat konsisten dalam pengambilan supplemen shaklee. Langsung tidak pernah skip.

Akhirnya setelah 6 bulan makcik saya konsisten dengan set kesuburan shaklee, dia mengalami demam yang teruk sehingga terkulai lemah. Muntah dan tidak mampu menghidu bau ikan segar.

Awalnya saya sangat nervous. Sebab orang kampung membawa cerita makcik saya jatuh sakit selepas mengambil supplemen shaklee.

Tapi, saya tetap yakin. Barangkali dia mengandung. Saya menyuruh makcik saya untuk check upt. Check kali pertama terdapat satu garisan clear dan satu lagi kabur. Dalam hati saya merasakan makcik saya mengandung.

Saya belikan makcik saya upt yang lebih mahal. Check sekali lagi, dan wow! double line!

Sayalah antara orang yang paling gembira. Malam tu juga saya nasihatkan makcik saya untuk bersedekah di surau sebagai tanda terima kasih dengan Allah.

Menangis kesyukuran mereka suami isteri. Bayangkan, 18 tahun menunggu zuriat kandung sendiri. Suatu tempoh yang bukan sekejap. Perlukan kesabaran yang tinggi.

Jadi, kepada sesiapa yang masih belun dikurniakan cahaya mata, kita masih ada harapan jika kita mahu berusaha.

Berusaha, yakin dan sentiasa berdoa. InshaAllah, pasti Allah akan makbulkan.

Makcik saya sangat percaya dengan shaklee. Dari mengandung beliau tidak mempunyai masalah HB rendah, tiada darah tinggi dll. Berpantang dengan vivix dan set berpantang shaklee sangat membantu beliau lebih cergas walaupun ini anak pertamanya.

Bestkan mendengar kisah makcik saya..? Jadi, kepada sesiapa di luar sana yang ingin berikhtiar mendapatkan cahaya mata, kenapa tidak mahu mencuba shaklee…?

Set Kesuburan premium Shaklee untuk Isteri

(1) ESP – Energizing Soy Protein

Protein ialah makanan kepada sel tubuh badan kita. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Protein yang tidak mencukupi dalam badan pula akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunya masalah sel telur ovum yang tidak matang dan tidak sihat,  disarankan mengambil ESP sebagai sumber protein.

2. Sustained Released Vitamin C 

Membantu proses menghasilkan atau sintesis hormon seks dan kesuburan. Selain itu Vita C Shaklee sangat berbeza dengan Vitamin c dipasaran, kerana mempunyai teknologi sustained Released, dimana sebanyak kira-kira 100mg dibebaskan setiap jam bagi memberi penyerapan maksimum kepada tubuh badan.

3. B-Complex 

B Complex shaklee lengkap semua vitamin B yang diperlukan tubuh setiap hari termasuklah asid folic, asid folic penting untuk persediaan hamil mengelak kecatatan pada bayi.
Memberi rasa tenang dan rilek serta menghindarkan stress. Seperti yang kita sedia maklum, tubuh dan otak stress menjadi antara  faktor penghalang untuk kehamilan terjadi. Jadi disinilah B-Compleks memainkan peranannya untuk menenangkan minda yang tertekan sekaligus meningkatkan peluang kehamilan.

4. VitaLea (Multivitamin) 

Multivitamin lengkap untuk keperluan badan. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa termasuklah Iron.  Kekurangan vitamin penting boleh menjejaskan kualiti sperma lelaki dan telur/ovum wanita.

5. GLA Complex 

Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atau sakit sebelum haid (PMS). GLA (Gamma Linolenic Acid) ini dapat bantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus). Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperma berenang ke ovum dengan lancarnya. Gla complex  juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari yang sekaligus memberi peluang untuk isteri mengandung walaupun seks dilakukan selepas waktu subur.

6. Vivix

Produk premium shaklee yang boleh diamalkan bukan hanya khusus untuk wanita ikhtiar untuk hamil bahkan untuk menjaga kesihatan secara optimum.

Fungsi Resveratrol dalam vivix juga adalah melindungi Ovum telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage.

Apabila telur yang ‘dilindungi’ ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

Set Kesuburan premium Shaklee Untuk Suami

1. Omega Guard Shaklee

Omega Guard turut disarankan kepada golongan lelaki memandangkan mereka juga berisiko menghidap penyakit jantung, darah tinggi dan stroke. Khasiat yang terkandung dalam omega berupaya mencegah pelbagai penyakit yang berkaitan dengan sistem kardiovaskular.

Satu hidangan omega guard membekalkan 990mg asid lemak omega 3 yang terkandung di dalam Omega Guard Shaklee.

2. Vitalea (multivitamin) 

Multivitamin lengkap untuk keperluan badan. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa termasuklah zinc yang sangat penting dalam mennghasilkan sperma yang sihat.  Kekurangan vitamin penting boleh menjejaskan kualiti sperma lelaki.

3. Vivix

Apa yang penting untuk kita tahu, ialah kenali apa itu vivix. Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah “Oxidative Damage”.

Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.

Jangan ragu-ragu untuk bertanya, saya sedia membantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge