Rawatan Penyakit Buah Pinggang Bocor Atau Nephrotic Syndrome Tanpa Steroid Dan Biopsy

Buah pinggang atau ginjal merupakan sebuah organ dalaman penting bagi tubuh badan kita. Fungsi utama buah pinggang adalah adalah bagi mengekalkan imbangan homeostatik cecair badan dengan penapisan dan penyingkiran metabolit (seperti urea) dan galian dari darah dan menyingkirkannya, bersama air, sebagai kencing.

Rawatan Penyakit Buah Pinggang Bocor Atau Nephrotic Syndrome Tanpa Steroid Dan Biopsy

Rawatan Penyakit Buah Pinggang Bocor Atau Nephrotic Syndrome Tanpa Steroid Dan Biopsy

Oleh kerana buah pinggang bersedia untuk mengesan kepekatan ion seperti sodium, potasium, hidrogen, oksigen, dan sebatian seperti asid amino, kreatinina, bikarbonat, dan glukos dalam plasma ia merupakan pengawal penting bagi tekanan darah, metabolite glukos, dan eritropoiesis (poiesis – di mana sel darah merah (eritrosit) dihasilkan).

Pengedar Shaklee Johor Bahru, Gelang Patah Dan Kawasan Sekitar 0127652258 (ITA)

Pengedar Shaklee Johor yang bergiat aktif dalam menyebarkan kebaikan suplemen shaklee disekitar Gelang patah dan Johor bahru.

Sila hubungi Puan Marsita di talian 0127652258 (Pengedar Shaklee Johor), Puan Ita juga membuat perkhidmatan Cash On Delivery (COD) Kawasan sekitar dari Gelang Patah ke Johor Bahru.

Pengedar Shaklee Johor Bahru, Gelang Patah dan kawasan sekitar
Pengedar Shaklee Johor Bahru, Gelang Patah dan kawasan sekitar

Kisah Jatuh dan Bangun Puan Masita dan terus nekad bersama Shaklee

Pengedar Shaklee Kelantan 013-9189500 (Ayu)

Pengedar Shaklee Kelantan yang bergiat Aktif dalam menyebarkan kebaikan vitamin Shaklee di kawasan sekitar Pasir Mas dan Kota Bharu.

Boleh menghubungi Puan Noor Idayu (Pengedar Shaklee Kelantan) di talian 013-9189500. Cara Mudah untuk mendapatkan vitamin SHAKLEE di sekitar Kota Bharu,Rantau Panjang, Meranti, Lati, Lemal, Pasir Mas, Salor, Pendek, Pintu Geng, Wakaf Che Yeh, Wakaf Bharu, Kota Bharu, Pengkalan Chepa, Kubang Kerian dan kawasan sekitarnya. 

pengedar-shaklee-kelantan-013-9189500

Kisah Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Special Basic H Shaklee Untuk 1001 kegunaan

BASIC H apa sebenarnyakan? kalau tak tahu memang rasa biasa-biasa je lah. Tapi bagi yang dah guna memang sangat-sangat berpuas hati. basic H antara product tertua keluaran shaklee iaitu sejak tahun 1960, dah baya mak ayah kita kan. Lebih dari 50 tahun masih bertahan dan semakin laris dipasaran.

100-years-of-innovation

Apa Special Basic H?

Ostematrix hilangkan sakit dan lenguh badan, vitamin favorite saya

Ostematrix Shaklee adalah kalsium yang di cipta dalam bentuk pil. Kalsium sering dikaitkan dengan pengambilan susu setiap hari. Namun begitu ada sesetengah orang tidak dapat minum susu, mungkin disebabkan alahan produk tenusu atau kurang selera dengan susu. Jadi pengambilan kalsium dalam bentuk pil sangat digalakkan.

Kelebihan Ostematrix Shaklee

1. Vitamin D

Membantu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu menyambil supplement vitamin D.

2. Magnesium

Ini merupakan ion positif nombor 2 yang paling penting dalam badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

3. Zink, boron, manganese dan kuprum

Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan mengahalang arthritis

Ostematrix menjadi vitamin Favourite Ramai

Kenapa Landmark Study Penting Untuk Sesuatu Produk Terutamanya Vitamin?

Rentetan Post saya tentang Landmark Study di facebook sebulan lepas, hari ini saya nak huraikan lebih mendalam supaya semua faham tentang Kenapa Landmark Study Penting Untuk Sesuatu Produk Terutamanya Vitamin?

pernah tak korang beli vitamin dan tanya syarikat ini ada buat landmark study ke?
.
kajian landmark study di jalankan oleh Dr. Gladys Block, U.C Berkeley school of public health. pihak ke-3 yang menjalankan kajian tiada kena mengena dengan shaklee.
.
Dr. Gladys Block salah sorang yang buat pyramid makanan yang 1 dunia guna tu (jadi bukan Dr. beli tauuuu) sebelum Dr. Gladys Block “melamar” Shaklee untuk buat landmark study beliau terlebih dahulu menawarkan kepada company lain, semuanya menolak.
.
CEO shaklee Roger Barnett buat pilihan menjerut leher bila terima tawaran Dr. Gladys Block untuk buat kajian ini. Incase keputusan yang dapat shaklee memudaratkan kesihatan pengguna akan tetap di publish dalam jurnal kajian mereka. keputusan yang dapat dalam landmark study memberi kita bukti tak semua suplemen dapat membantu dalam baik pulih kesihatan, berbeza dengan shaklee.
.
shaklee ada saintis sangat komited dan tak pernah lokek untuk keluarkan berjuta-juta dollar semata-mata untuk memastikan produk mereka ini betul-betul selamat dan berkesan untuk pengguna.
.
selagi belum sah selamat dan bagus product tidak akan dipasarkan.
.
Kebiasaanya apa yang kita makan hari ini tak akan nampak kesannya sekarang. Contoh kalau kita makan supplement yang ada bahan-bahan sintetik. Bukan hari ini makan esok dah nampak kesan.

Cara Cepat Hamil Wanita Yang Tidak Menghasilkan Telur Yang Sihat (Anovulasi)

Jelas sekali jika tiada kehadiran telur atau ovum tidak matang dari seorang wanita maka proses persenyawaan tidak boleh berlaku. Hal ini kerana syarat utama untuk mengandung perlu ada benih perempuan (ovum) yang sihat dan benih lelaki (sperma) juga sihat. Jika tiada salah satu mustahil untuk hamil.

ovum

Anovulasi

Sebagai wanita yang normal, ovulasi sepatutnya berlaku setiap bulan. Namun,